Ekim ayında Ankara Garı'nda meydana gelen patlama 100'den fazla kişi öldü. Geçen ay Kızılay yakınlarındaki Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarına yönelik saldırıda ise 29 kişi hayatını kaybetti. Bu kanlı ikinci saldırıdan sadece günler sonra da bu kez Kızılay'da, en kalabalık bölgede, sivil vatandaşların otobüs beklediği bölgede yine bombalı terör saldırısı oldu. Tüm bu saldırılar olurken, Türkiye'nin başkentinde emniyet hâlâ "vekaleten" yönetiliyor.

Ekim ayında Tren garının yakında gerçekleştirilen saldırının ardından, dört yıldızlı birinci sınıf emniyet müdürü sıfatı taşıyan, Ankara emniyet Müdürü Kadri Kartal görevden alınmıştı.
Kartal'ın yerine "vekaleten" üç yıldızlı, 2. sınıf emniyet müdürü olan Hakan Arıkan atanmıştı.
Merasim sokaktaki saldırının ardından da Hakan Arıkan görevden alındı, yerine yine "vekaleten", 2. sınıf emniyet müdürü Yaman Ağırlar getirildi.

KARARNAME ÇIKMIYOR

Türkiye'nin Başkenti'nde, art arda gelen terör saldırılarına rağmen hâlâ asaleten emniyet müdürü atanmaması ise, siyasi kulislere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu arasındaki anlaşmazlığa bağlanıyor. Çok uzun süredir ne emniyet müdürleri, ne de Valiler kararnamesi yayınlanamıyor.