Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, evvelsi gün kendilerine kurmaylar tarafından sunulan anayasa metnine onay verdi. Teklifin öğlenden sonra AKP'lilerin tam kadro imzaları ile Meclis Başkanlığı'na sunulacağı bekleniyordu. Son gelen bilgiye göre, AKP ve MHP anayasa değişikliği teklifiyle ilgili yarın (bugün) ortak açıklama yapacak. Ancak teklifin Meclis'te getirilmesinin ertelendiğine dair bir bilgi gelmedi. Ortak açıklamayı AKP'li Abdülhamit Gül ve MHP'li Mehmet Parsak'ın yapacağı öğrenildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: ANAYASA DEĞİŞİKLİK TEKLİFİMİZİ TBMM'YE VERİYORUZ

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım, Zonguldak’ta Filyos Limanı Temel Atma töreninde açıklamalarda bulundu. Yıldırım, ”Yeni anayasa çalışmalarımızı sınırlı değişikliği öngören teklifi hazırladık. Yarından (bugünden) itibaren anayasa değişiklik teklifimizi TBMM’ye veriyoruz. Ak Parti söz veren, verdiği sözü de yerine getiren partidir. Yapmayacağımız, yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik, her sözü de yerine getirdik. Bu ülke için gece gündüz demeden çalışan Recep Tayyip Erdoğan’ın yoldaşlarıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da selamını getirdik.” dedi.



Başbakan Yıldırım’ın konuşmasından satır başları:

Bugün toplam tutarı 700 milyonu aşan 72 tesisin de açılışını gerçekleştiriyoruz. Dün bütün Türkiye için teşvik ve tedbir paketlerini açıkladık. Bugün de Zonguldak’a müjdelerimizi getiriyoruz. Teşvik paketimizde madenciler dinleyin bakalım konuşacağız sizinle de.
İstihdamdan üretime esnaftan KOBİ’ye birçok kesimi ilgilendiren önemli konularda kararlar aldık. Ekonomik krizin devam ettiği dünyada firmalarımızın esnafımızın fabrikalarımızın ihtiyacı olan nakiti gidermek için 250 milyar liralık bir nakit oluşturduk. KOBİ’lere 50 bin TL’lik faizsiz kredi vereceğiz. 2017’de 600 bin vatandaşımıza İŞKUR’la iş sağlayacağız.

2. ABDULHAMİT’İN HAYALİYDİ

Özel sektör asgari ücretten yararlanması için ilk üç aylık prim ödemelerini son 3 ayına erteledik. Değerli kardeşlerim 14 yıldır Türkiye’nin kalkınması için refahı için seferberlik başlattık. 2. Abdulhamit’in hayali olan Filyos projesi sonunda hayata geçiyor. 150 yıllık hayal gerçek oluyor. Toplam maliyeti 538 milyon. Bu sadece liman kısmı. Onun arkasında 100 binlerce dönüm araziyi de endüstri bölgesi haline getiriyoruz. Zonguldak’a deniz ulaşımında Karadeniz’in bir yıldızı haline getirmiş olacağız.

12 BİN İNSANIMIZA İŞ SAĞLAYACAĞIZ

Liman projesiyle beraber aynı anda başka yatırımlar da gelecek. Ne demek endüstri sanayi bölgesi? Burada fabrikalar yapılacak. Bir kısmı da orman arazisi olarak yeşilliği muhafaza ediyoruz. Bu endüstri bölgesinde tabii ki fabrikalar kurulacak. Üretim alanında en az 10 büyük fabrika kuracağız. 12 bin insanımıza iş sağlayacağız. Yılda 25 milyon ton yükleme boşaltma kapasitesine sahip olacak liman. Limana karayolu bağlantıları gerçekleştirilecek. Mithatpaşa-Aslankaya tünelleri de önümüzdeki sene hizmete girecek. 72 hizmet tesisini de bugün açıyoruz.