Bingöl'e 15 kilometre mesafede bulunan havalimanında koruma görevi yapan Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı midibüse, kent merkezine dönerken, saat 17.45 sıralarında teröristler daha önceden yola park ettikleri bomba yüklü aracı patlattı. Bingöl kent merkezinden de duyulan patlamada polis servis midübüsünde bulunan 5 polis olay yerinde şehit olurken, yaralanan 3'ü ağır 5 polis memuru ise ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 1 polis memuru daha şehit oldu. 2'si ağır 4 polis memurunun tedavisi devam ediyor.

YARALI POLİSLER ELAZIĞ'A GÖTÜRÜLDÜ

Bingöl'de Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı servis midibüsüne bombalı araçla düzenlenen ve 6 polis memurunun şehit olduğu saldırıda yaralanan 4 polisten durumu ağır olan 2'si helikopter ile Elazığ'a götürüldü. Fırat Üniversitesi kampüs alanına inen helikopterdeki yaralı polis memurları Ferit Akgün ile Hasan Tendik amblanslarla Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Yaralı polislerden biri sedye ile götürülürken "vatan sağolsun" diye bağırdı.

BOMBALI ARAÇ TÜRK BAYRAĞI İLE KAMUFLE EDİLMİŞ

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı polis midübüsüne düzenlenen ve 6 polis memurun şehit olduğu bombalı saldırıda yaralanan 4 polis memurundan Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavileri süren 2 polisi, geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Polislere acil şifalar dileyen Vali Yavuz Selim Köşger, ziyaretten sonra hastane önünde olayla ilgili gazetecilere bilgi verdi. Saldırının yolun kenarına park edilmiş ve Türk Bayrağı ile kamufle edilmiş bomba yüklü bir araçla yapıldığını belirten Vali Köşger, ardından düzenlenen operasyonda teröristlerle sıcak temas sağlandığını bildirdi. Vali Köşger, şunları söyledi:

"Milletimizin başı sağolsun, vatan sağolsun. Havaalanı nöbetinden dönen çevik ekibimizin zırhlı servis aracına yönelik bir menfur saldırı terör örgütleri tarafından gerçekleştirildi. Yolun kenarına park etmiş bir bombalı araç ile menfur saldırı gerçekleştirildi. Kaputu açık şekilde, arkasına Türk Bayrağı asılı bir şekilde kamufle etmiş. Polis aracımız geçerken patlatılmış. Patlamanın şiddeti ile çok yüklü miktarda patlayıcı madde düzeneği olduğu anlaşılıyor. Şu ana kadar 6 polisimiz şehit oldu. 4 tane polisimiz de yaralı. Yaralılarımızdan durumu ağır olan 2 polisimiz, Elazığ Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne helikopterler ile sevk edildi. Birisi burada yoğun bakımda, birisi de hafif yaralı olmak üzere 4 yaralımız var" dedi.

yakınlar

'15 METRE FIRLATTI'

Vali Köşger, açıklamasında araca yüklenmiş olan bombanın zırhlı polis aracını 15 metre uzağa savurduğunu ifade ederek, "Patlamanın şiddetiyle polis zırhlı aracı 15 metre öteye savruldu. Şiddetli bir patlama oldu. Zıhlı araçlar normal araçlar gibi değil. Ağırlığı normal araçlara göre daha yüksek araçlardır. Patlamayla ilgili gerekli değerlendirmeleri yapmak üzere bomba uzmanları ve olay yeri inceleme ekipleri olay yerine sevk edildi. Olaydan sonra geniş çaplı operasyonlar başlatıldı ve teröristlerle sıcak temas sağlandı. Operasyonlar sürüyor. Olayla ilgili daha detaylı bilgileri vereceğiz" diye konuştu

ŞEHİT POLİSLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Bingöl'deki zırhlı polis aracına düzenlenen saldırıyla ilgili Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar yer aldı: "01 Ağustos 2016 günü saat 17:30 sıralarında Bingöl Havalimanı çevre yolu mevkiinde Havalimanı güvenlik tedbiri kapsamında nöbetten dönen emniyet personelini taşıyan Bingöl Emniyet Müdürlüğüne ait zırhlı midibüsün geçişi esnasında BTÖ mensup kişi ya da kişiler tarafından önceden tuzaklanmış bomba yüklü sivil aracın patlatılması sonucu Hasan Koçer, Bekir Deniz , Abdullah Bıyık , Yunus Emre Doğan, Oğuz Sümbül  ve Duran Melemir isimli altı  kahraman polis memuru şehit olmuş, Buğra Yıldırım, Ferit Akgün, Hasan Tendik ve Osman Eray Karademir isimli 4 kahraman polis memuru ise yaralanmıştır. Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

HAİN SALDIRIDA MİLLETVEKİLİNİN AKRABASI DA ŞEHİT OLDU

Bingöl'de PKK'lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polislerden 23 yaşındaki Duran Melemir'in acı haberi, memleketi Kahramanmaraş'ta yaşayan ailesini yasa boğdu.

Başlıksız-1

Bingöl'de havaalanı yol ayrımında PKK'lı teröristlerin bomba yüklü aracı polis midibüsünün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu yaralanan Kahramanmaraşlı polis Duran Melemir, tedaviye alındığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz ve Onikişubat Kaymakam vekili Veysel Çam, acı haberi vermek için Melemir'in Ertuğrulgazi Mahallesi'nde yaşayan ailesinin evine gitti. Ancak, şehit polis Melemir'in babası Mustafa, annesi Pakize ve kardeşlerinin olayı haber alarak Bilgöl'e gittiklerini öğrendi. Şehit polisin babasının yaşadığı Utku Apartmanı ile çevresine Türk bayrakları asılırken sokağa da taziye çadırı kuruldu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç'ın amcası Durdu Kılıç'ın torunu olan şehit polis Duran Melemir'in 1 yaşında Pakize isminde kızı olduğu öğrenildi. Eşi Mine Melemir'in de Bingöl'de olduğu öğrenilen şehit polis Duran Melemir'in cenazesinin, yarın memleketi Kahramanmaraş'ta düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

ŞEHİT ATEŞİ MALATYA'YA DÜŞTÜ

Bingöl'de PKK'lı teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 6 polisten biri olan Abdullah Bıyık'ın acı haberi ailesinin yaşadığı Malatya'ya ulaştı.

[caption id="attachment_1336778" align="alignnone" width="880"]Foto: DHA Foto: DHA[/caption]

Bingöl'de Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı servis aracına bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polislerden Abdullah Bıyık'ın acı haberi ailesinin yaşadığı Malatya'ya ulaştı. Uşaklı olan şehit Polisin ailesinin yaz tatili nedeniyle memleketlerinde oldukları öğrenildi. 2 kardeş olan Şehit polisin 2 yıl önce evlendiği ve 1,5 yaşlarında erkek bir çocuğunun olduğu öğrenildi. Acı haberi Uşak'ta alan aile karayolu ile Bingöl'e hareket ederken şehidin Malatya'da hemşire olan kız kardeşi acı haberle birlikte yıkıldı.Sağlık görevlilerinin müdahale ettiği şehidin kız kardeşine sakinleştirici iğne yapıldı. Şehit polisin annesinin emekli hemşire babasının ise emekli astsubay olduğu ve uzun yıllardır Malatya'da yaşadıkları belirtildi. Şehit haberi ile birlikte babaocağının bulunduğu Çöşnük Mahallesi Kadım Sokağa Türk bayrakları asıldı.

ACI HABER YOZGAT'A ULAŞTI

Bingöl Havalimanı yolunda Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı servis aracının geçişi esnasında PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü aracın patlaması sonucu şehit olan Çevik Kuvvet Polisi 24 yaşındaki Yunus Emre Doğan'ın acı haberi Yozgat'ın Sorgun ilçesine ulaştı.

Başlıksız-1

Yozgat'ın Sorgun ilçesi Aydınlıkevler mahallesi 6320 Sokakta oturan şehidin babası Sami ve annesi İpek Doğan'a, çocuklarının şehit olduğu haberi, sağlık ekibi nezaretinde verildi. Şehidin baba evine Türk Bayrağı asıldırken, haberini duyan yakınları taziye ziyaretinde bulundu. Çevik Kuvvet Polisi Yunus Emre Doğan'ın bir yıl önce polislik mesleğine başladığı ve ilk görev yerinin Bingöl olduğu öğrenildi.

Aileye taziye ziyaretinde bulunan, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek "Bingöl'deki hain saldırı sonucu çevik kuvvet polisimiz Yunus Emre Doğan şehit olmuştur, şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. İnşallah bu son olur. Yurdumuzun birliğine ve dirliğine, huzurumuza göz dikenlere kahrolsun diyorum. İnşallah belalarını en kısa zamanda bulacaklar. Şehidimizi yarın Sorgun'da defnedeceğiz" dedi.

Bekar olan, şehit Yunus Emre Doğan'ın, 3 kız ve bir erkek kardeşi olduğu öğrenildi. Şehit polis Yunus Emre Doğan, yarın (Salı) Sorgun ilçesinde toprağa verilecek.

DHA-İHA