Olaya ilişkin davanın görülen ilk celsesinde tahliye olduktan sonra başsavcılığın itirazı üzerine hakkında tutuklamaya yönelik çıkarılan yakalama kararının ardından Çakıroğlu'nun 2. kez tutuklanmasına avukatı itiraz etti. İtirazı değerlendiren Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi davaya ilişkin delillerin toplandığını belirterek 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği tutuklama kararını kaldırdı. Mahkeme Abdullah Çakıroğlu'nun tahliyesine karar verdi.

AYŞEGÜL TERZİ: ÖLMEMİ İSTİYORLAR

Çekmeköy'de belediye otobüsünde Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun 2. kez tutuklanmasına yapılan itiraz karara bağlandı. Mahkeme Abdullah Çakıroğlu'nun 2. kez tahliye edilmesine karar verdi.

"BU ÜLKEDE KADIN OLMAK BÖYLE BİR ŞEY"

Mahkemenin verdiği karar üzerine Ayşegül Terzi, çalıştığı hastaneden telefonla DHA'ya konuştu. Karara şaşırdığını ifade eden Ayşegül Terzi, "Kararı şuan sizden öğreniyorum. Ne diyebilirim ki? Türkiye'de adalet bu kadar. Düşünebileceğim hiçbir şey yok. Bu ülkede kadın olmak böyle bir şey. Benim ölmemi bekliyorlar. İtiraz ediyoruz, itiraz ediyoruz serbest bırakılıyor. Şuan herhangi bir koruma kararım da yok. Yeniden tutuklandığı için verilen koruma kararı da kaldırılmıştı" dedi.

"HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUZ"

Tutuklanma kararının ardından avukatının itirazı üzerine hakkında tahliye kararı verilen Abdullah Çakıroğlu'nun bulunduğu Maltepe Cezaevi'nden çıkışının sağlanmadığı belirtildi. Çakıroğlu'nun avukatı Şemsi Dak'ın verdiği bilgiye göre, Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bugün verilen tahliye kararı uygulanmadı. Maltepe Cezaevi yetkililerinin kendilerine tahliye kararının ulaşmadığı için sanığın cezaevinden çıkışının sağlanmadığı yönünde bilgi verdiğini ifade eden avukat Dak, "Abdullah Çakıroğlu mahkeme kararı ile tahliye edildiği halde cezaevinden çıkışı sağlanamıyor. Hayatından endişe ediyoruz. Tahliye kararı öğle saatlerinde verildi ancak cezaevi yetkilileri kendilerine ulaşan bir karar olmadığını söylüyor. Müvekkilim hakkında verilen tahliye kararına rağmen cezaevinde tutulması hürriyeti tahdit suçunu oluşturur" dedi.

İLGİLİ HABERŞortlu hemşire tekme atan saldırganı görünce gözyaşlarına boğulduŞortlu hemşire tekme atan saldırganı görünce gözyaşlarına boğuldu
İLGİLİ HABERŞortlu hemşireyi tekmeleyene tahliye çıktıŞortlu hemşireyi tekmeleyene tahliye çıktı
İLGİLİ HABERAh benim şortlu bacım!Ah benim şortlu bacım!