KAYSERİ'de 21 Aralık 2013 tarihinde 11 kişinin ölümü, 31 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan trafik kazası ile ilgili açılan davada 7 yıl hapis cezasına çarptırılan midibüs sürücüsü Adem Akpınar'ın cezası Yargıtay tarafından bozuldu. Yeniden yargılanan Akpınar, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kaza, Erciyes-Hacılar dağ yolunda meydana geldi. Hafta sonu Kayseri'ye gelen Niğde Üniversitesi öğrencileri, kayak yapmak üzere Erciyes Dağı'na çıktı. Akşam dönmek isteyen üniversitelileri taşıyan Durmuş Ozan yönetimindeki kar lastikleri bulunmayan 51 AR 105 plakalı midibüsün, karlı yolda rampa inerken balatalarının aşırı ısınması nedeniyle freni tutmadı. Sürücünün direksiyon kontrolünü yitirdiği midibüs, yol kenarındaki elektrik direğine çarparak, şarampole devrildi. Midibüste bulananlardan bazıları yaralanırken, bu sırada arkadan hızla gelen ve Adem Akpınar yönetimindeki 51 HV 762 plakalı midibüs yaralılara müdahale eden sağlık görevlileri ve öğrencilere çarptı. Kazada 9'u üniversite öğrencisi 11 kişi öldü, 31 kişi yaralandı.
Kış lastiği kullanmayan ve gerekli donanımları bulunmayan iki midibüsün sürücüleri Durmuş Ozan ve Adem Akpınar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Geçen yılın Mart ayında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Durmuş Ozan 12 yıl, Adem Ozan ise 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay tarafından Adem Ozan'a verilen 7 yıl hapis cezası bozularak yerel mahkemeye gönderildi.
1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davada Adem Akpınar duruşmaya SEGBİS yöntemiyle katıldı. Mahkemede sözleri sorulan Akpınar, "Böyle bir olay olsun istemezdim. Çok üzgünüm" dedi. Mahkeme heyeti yaptığı yargılama sonucu Akpınar'a "Bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma" suçundan 10 yıl hapis cezası verdi.

DHA