15 TEMMUZ darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında darbecilerin kullandığı F-16 uçağından atılan bomba ile şehit olan Nevşehirli polis memuru Demet Sezen’in isminin verildiği Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi törenle açıldı.
Törene, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Alay Komutan vekili Hüseyin Aslan, Hacıbektaş veli Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Müftüsü Yakup Öztürk ve daire müdürleri katıldı. Törende konuşan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, ''Sizler de yarın büyüdüğünüzde, mesleği elinize aldığınızda, yuvanızı kurduğunuz zaman bir anne olarak sizlere düşen birinci vazife, Demet Sezenler yetiştirebilmek, Ömer Halisdemirler yetiştireceksiniz, Recep Tayyip Erdoğanlar yetiştireceksiniz, yetiştireceksiniz ki bu millet, bu devlet dara düştüğü zaman sahip çıksınlar, sizlere sahip çıksınlar. Çocuklarınıza sahip çıksınlar, torunlarınıza sahip çıksınlar. Unutmayın ki, bu okula her girişinizde şehitlerimiz, gazilerimize bir Fatiha okuyun, onların sevap defterlerini kapatmayın'' dedi.
Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de, ''15 Temmuz, hain, alçak ve şerefsiz FETÖ ve onların kalkıştığı bu saldırı, onların kalkıştığı işgal, çalmaya çalıştıkları sizin geleceğiniz ve ülkenin birlik, beraberliği. Aramızda bulunan kahramanlar ve ebediyete uğurladığımız şehitlerimizin sayesinde Allahın lutfuyla ve bir dünya lideri olan bu ümmetin umudu olan Cumhurbaşkanımızın dik duruşuyla bu hainliği bertaraf ettik. Dün Mecliste bir partinin sözcüsü kürsüde (bütün okulları imam hatip yapıyorsunuz) diye bir gaflette bulundu. Biz bu okullara devam edeceğiz, biz bu dinin dünya için ne kadar gerekli olduğunu haykıracağız. Siz, imam hatiplinin ne kadar vatanını sevdiğini, ne kadar bayrağını sevdiğini, ne kadar Cumhurbaşkanını sevdiğini, dünyayla yarışacak gençler olduğunuzu gösterin'' ifadelerini kullandı.
Ak Parti Milletvekili Ebubekir Gizligider ise, ''15 Temmuz'da gördük ki bu binan imam hatip lisesi olması bu alçaklara vurulacak en büyük darbedir. Buna kanaat getirdik. O alçak grup, 28 Şubat'ın ardından çok ciddi şekilde palazlandı. Anadolu’nun iyi niyetli insanı, devletten beklediğini bulamayınca başka yerlerde çocuklarını hem İslami hem de ilmi noktada en iyi eğitimi almak için bu kuruluşlara yöneldi. Başarmak zorundayız arkadaşlar, başaracağız da. Kim için başaracağız Bize kendilerini siper eden o hemşehrimiz, okula ismini verdiğimiz Demet Sezen için başaracağız'' dedi.  AK Parti Milletvekili Murat Göktürk de, ''15 Temmuz bize şunu gösterdi, daha fazla bir olacağız daha fazla beraber olacağız, daha birlikte omuz omuza, bütün şerlere karşı yan yana geleceğiz ve nereden gelirse gelsin, saldırı kim tarafından olursa olsun Allahın iziniyle üstesinden geleceğiz'' şeklinde konuştu.






 

DHA