FETÖ/PDY’nin düzenlediği darbe girişimin ardından Erzincan'da geceleri sürdürülen 'Demokrasi Nöbeti'ne 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş da sivil olarak katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda Vali Ali Arslantaş, Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında Başbakan Binali Yıldırım’ı izledi.
Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Demokrasi Nöbetleri’nin 19’uncusuna, 3’üncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş eşi Nesrin Savaş ile birlikte geldi. Vali Ali Arslantaş ve eşi Hatice Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 3’üncü Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Korgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci de eşleri ile birlikte katıldı. Ak Parti İl Başkanı Orhan Bulut'un da hazır bulunduğu demokrasi nöbetinde bir konuşma yapan Vali Ali Arslantaş, darbe girişiminin olduğu gece, bir tek araç ve askerin meydana inmediğini, tek kurşun atılmadan bu işin üstesinden geldiklerini söyledi. Vali Arslantaş, "Bugün 3’üncü Ordu Komutanımız Orgeneral İsmail Serdar Savaş ile sizleri tanıştırmak için buraya çıktık. Komutanımız bugün sizlerle birlikte olmayı arzu etti, biz de davet ettik. Sağ olsun kırmadı geldi. Yeryüzünde ve gökyüzünde bizi korkutacak ve mağlup edecek tek güç Allah’tır. Allah da bizimle beraberdir" diye konuştu.
Konuşmanın ardından Vali Ali Arslantaş, Orgeneral Savaş, Belediye Başkanı Başsoy ve protokol üyeleri meydanda toplanan binlerce kişi ile birlikte dev ekranda CNN Türk ve Kanal D ortak yayınına katılarak Hande Fırat’ın sorularını yanıtlayan Erzincanlı Başbakan Binali Yıldırım'ı izledi. Programın sona ermesinin ardından Kuran-ı Kerim okundu ve yapılan duaların ardından, protokol alandan ayrıldı.

DHA