Ender DURUEL/BELÇİKA,(DHA) BÜRÜKSEL'de bulunan AB Uyum Komisyonu Başkanı ve üyelerinden oluşan heyet, AB yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler sonrasında basın toplantısı düzenledi. AB Bakan yardımcısı Ali Şahin "Türkiye AB'nin tam üyesi olsaydı bu 15 Temmuz darbe olayının da yaşamamış olacaktı" dedi.

Brüksel'de düzenlenen basın toplantısına AB Uyum Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar , AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin ve AB uyum komisyonu üyeleri AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, CHP Antalya Milletvekili Nadi Kara katıldı.

Basın toplantısında konuşan AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar “Görüşmelerimiz çok olumlu geçti, 15 Temmuz sonrasındaki Türkiye'yi anlattık ve AB Türkiye ilişkilerini görüştük" dedi."TÜRKİYE AB'NİN TAM ÜYESİ OLSAYDI DARBE

OLAYINI DA YAŞAMAMIŞ OLACAKTI"

Brüksel'de AB Büyükelçiliği'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan AB Bakan yardımcısı Ali Şahin “AB yetkilileriyle görüşmelerimizde Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz olayından sonra suskun kaldıklarının mahcubiyetini gördüm ve bize bunu hissettirdiler, suskun kaldıklarını da kendileri dile getirdiler, bu mahcubiyetlerini. Birçok AB ve AP yetkilileri darbenin çok eskide kaldığını düşündüklerini ve böyle bir darbe beklemediklerini dile getirdiler. AB İngiltere ile ilişkilerini sürdürmek için bir model arayışı içinde olduklarını gördük ve bu model arma çalışmasının içine de Türkiye'yi de koymak istediklerini gördük. Bizde Türkiye'nin 53 Yıldan bu yana sürdürdüğü ısrarın tam üyelik olduğunun altını çizerek, başka bir çözümü düşünmediğimizi kendilerine ilettik. Birde altını çizerek Türkiye AB'nin tam üyesi olsaydı bu 15 Temmuz darbe olayını da yaşamamış olacaktı bunun da altını çizdik “dedi.

AB Uyum komisyon üyeleri Brüksel'de AP Yeşiller Partisi Grup Başkanı Rebecca Hams, AP Avrupa Halk Partisi Grup Başkanı Manfred Weber, AP Türkiye Dostlar Grubu Eş Başkanı İsmail Ertuğ, KPK Eş Başkanı Manolis Kefalogiannis, AP Başkan yardımcısı Alexander Lambsdorf, AP Dış ilişkiler komitesi Başkanı Elmar Brok, AP Sosyalist ve Demokratlar grubu Başkan yardımcısı Knut Fleckenstein, Avrupa'nın Dostları kurucularından ve yöneticisi Geer Cami ve Politika Direktörü Shada İslam ile görüşmelerde bulundular.

DHA