11'İNCİ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yarın kendi adını taşıyan müzenin açılışı öncesi medya mensuplarıyla 'Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi'ni gezdi. Gül, "Bu müze ve kütüphane, siyasetle ilgilenenler için bir okul görevi yaparak, onlara fikir verecek" dedi.
11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri’deki medya mensuplarıyla, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) kampusu içinde, Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan Sümerbank Dokuma Fabrikası'nın buharhane olarak kullanılan binasının orjinaliğini koruyarak, müzeye dönüşen binasında bir araya geldi.
Müzenin organizasyonunu sağlayan Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hasan Bülent Kahraman’la birlikte müze ve kütüphane gezisi öncesi açıklamalarda bulunan Abdullah Gül, şunları söyledi:
"Müzemiz, Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar uzanan süreçteki gelişmeleri de gerek , gerek görsellerle desteklemektedir. ABD’de ve Avrupa’da Cumhurbaşkanları veya devlet başkanları görev süresi bitiminde bu türden kütüphaneler açarlar. Ülkemizde de Atatürk ve İnönü adına Ankara’da, Celal Bayar adına Gemlik Umurbey’de, Süleyman Demirel adına da Isparta’da bu tür müzeler bulunmaktadır. Müzede ayrıca, benim çocukluğumdan bu yana lar, devlet hayatımdaki önemli olaylar. Siyasette öne çıkardığım fikirlerden örnekler yer alıyor. Yani bir anlamda benim ve devlet hayatımdaki düşüncelerimi burada sergiliyorum. Müze için özellikle doğup, büyüdüğüm baba ocağım Kayseri’yi seçtim."

DHA