GAZİANTEP'in Oğuzeli ile Kilis'in Elbeyli İlçesi arasındaki Akçakoyunlu Bölgesi'nde, mayın imha çalışması yaparken meydana gelen patlamada şehit düşen 25 yaşındaki İstihkam Uzman Çavuş Burak Uçar, memleketi Adana'da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Oğlunun şehit olduğu hacda öğrenen anne Zeynep Uçar, geldiği cenaze töreninde asker şapkasını taktı, cenaze namazı kıldı.
Bekar olan şehit için Sabancı Merkez Camii'nde düzenlenen törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Günaydın, İskenderun 39'uncu Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ile şehidin yakınları, çok sayıda asker, polis ve çok sayıda kişi katıldı.
ŞEHİT HABERİNİ HACDA ALDILAR
3'ü kız, 3'ü erkek toplam 6 kardeşi bulunan şehidin ölüm haberini hacda öğrenen annesi Zeynep ve babası İbrahim Uçar'ı yakınları teselli etmeye çalıştı. Asker şapkası takan anne Zeynep Uçar, "Arafat'ta dua ettim, 'Asker annesiyim' dedim, hocam dualarımı duymadın mı Çok şükür oğlum, uyuşturucu satmadı, çeteye karışmadı, şehit düştü" diye konuştu. Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yakan acılı anneyi eski Bakan Fatma Güldemet Sarı da teselli etmeye çalıştı.
ANNE DE CENAZE NAMAZI KILDI
Şehidin görev yaptığı Erzincan 3'üncü Ordu Komutanlığı'na bağlı İstihkam Savaş Taburu'nda görevli 1 yarbay da törene katıldı. Adı öğrenilemeyen komutan, şehit annesine sarılarak acısı paylaştı. Şehidin annesi komutana, "Sizden rica ediyorum, beni oğlumun şehit düştüğü yere götürün" dedi. Şehidin babası, kardeşleri, annesi ve yeğenleri tabuta sarılıp ını öptü. Gözyaşı döken acılı aileyi görevli asker ve polisler teselli etti. Tabutun başında feryat eden acılı anne, en kısa sürede şehit düşen oğluyla buluşmak için dua etti. Ardından şehit için cenaze namazı kıldırıldı, anne Zeynep Uçar da safa durup oğlu için cenaze namazı kıldı. Şehidin cenazesi Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DHA