KAYSERİ'de 17 Aralık'ta 14 askerin şehit edildiği bombalı saldırının gerçekleştiği 'Şehitler Durağı'na gelen Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) öğretim üyeleri, şehitler için karanfil bıraktı.
Saldırı ardından 'Şehitler Durağı' adı verilen otobüs durağına gelen AGÜ'lü akademisyenlerden bazıları dua etti. AGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Alan burada yaptığı açıklamada, hain terör saldırısını şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini bildirdi. Prof.Dr. Alan, şöyle dedi:
"Burada 17 Aralık Cumartesi günü yaşanan elim olayda, 14 askerimiz, komandomuz şehit olmuş, 55'i de yaralanmıştır. Bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. Terör nereden gelirse gelsin, ne amaçla olursa olsun kabul edilemez. Ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik bu hain saldırı, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirecektir. Milletimizi bölüp, parçalamak, ayrıştırmak isteyen hainler, amaçlarına ulaşamayacaktır. Şehitlerimizin yakınlarına sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Tüm milletimizin başı sağ olsun."
Bazı sivil toplum kuruluşları ve öğrenci grupları da hain saldınının olduğu noktayı ziyaret ederek, terörü lanetledi. Yürüyerek ya da araçlarıyla durağa gelen bazı kişeler de dua etti.

 

DHA