- AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca yanında İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu ile birlikte Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek darbe girişimi sırasında yaralanan vatandaşları yaklaşık 1 saat ziyaret ederek doktorlardan da yaralılar hakkında bilgi aldı. Vatandaşların darbecilere müsaade etmediklerini ifade eden Karaca, "Ordunun içerisindeki bir avuç FETÖ'cü terörist grubu Türkiye'de ayaklanmaya kalkışmıştır. Milletimiz onlara müsaade etmedi. Bu hastanede gazilerimiz vardı. Bu yaşanan olaylarda 161 şehit, yaklaşık bin 440 gazimiz var. Bizde milletvekili olarak şehitlerimizi defnettik, gazilerimizi de ziyaret ediyoruz. Bütün gazilerimize Allah acil şifalar versin" dedi.



ZALİMLERE KESİNLİKLE MERHAMET EDİLMEYECEK

Zalimlere merhamet etmenin, mazlumlara en büyük ihanet olduğunu belirten Karaca, "Bilsinler ki bu zalimlere kesinlikle merhamet edilmeyecektir. En ağır şekilde cezalanmaları için meclisimiz, hükümetimiz özellikle bu işten sorumlu bakanlıklarımız ellerinden geleni yapacaktır. Ülkemiz bunların hepsini atlatacaktır. Birlik ve beraberliğimize zarar vermek isteyenlere, hükümetimiz ve özellikle cumhurbaşkanımız müsaade etmeyecek. Milletimiz rahat olsun, milletimiz kale gibi arkamızda durduğu sürece bunların hepsi atlatılır" diye konuştu.



TANKLARIN ÖNÜNE YATAN İNSANLARA KİM NE YAPABİLİR

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan yaralıların neredeyse tamamının İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde çıkan olaylarda yaralandığını ifade eden Karaca, görüştüğü yaralıların bugün aynı şeyler olsa yine gideceklerini söyledi. Yaralıların çoğunun ayağından vurulduğuna değinen Karaca, "Yaralılarımız ülkemiz ne gerekiyorsa yine yaparız dediler. Ben de o gece sokaklardayım, milletimiz göğsünü kurşunlara siper edip, tankların altına yattı. Tankların önüne yatan insanlara kim ne yapabilir? Böyle bir vatandaşı olan Türkiye'ye kim ne yapabilir? Tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuşmasını tamamlayarak hastaneden ayrıldı.

DHA