AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Gezi olayları, 17- 25 Aralık ve MİT TIR'ları operasyonlarını hatırlatarak, "Bu ülkenin saf, temiz insanlarını kandıran FETÖ örgütü ilk defa bu çalışmalarıyla ülkemizde deşifre oldu. Bu hain planlarıyla deşifre oldu" dedi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Akseki'de partisinin İlçe Danışma Kurulu toplantısında katıldı. Milletvekilleri Hüseyin Samani ve İbrahim Aydın, İl Başkanı Rıza Sümer ve Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal'ın eşlik ettiği Mustafa Ataş, buradaki konuşmasında Türkiye'nin ne zaman istikrar yakalasa, kendi ayakları üzerinde durma noktasına gelse hep önünün kesildiğini ve kesilmeye çalışıldığını söyledi.
'BU ÜLKENİN BAŞBAKANI İDAM EDİLMİŞTİR'
Türkiye'de bugüne kadar dışlanmamış, ötekileştirilmemiş hiçbir kesim kalmadığını aktaran Mustafa Ataş, tek partili döneme geçildikten sonra ülkeye hizmet etmeye çalışan, ülke sevdalılarının önünün kesilmeye çalışıldığını kaydetti. Ataş, "1960 ihtilalinde bugünkü gibi Türkiye kalkınma hamlesiyle belirli bir mesafe kazandığı için bu ülkede Adnan Menderes idam edilmiştir. Kimler tarafından, bu ülkeye bugün darbe girişiminde bulunma zihniyetinde olan çevreler tarafından. Bu ülkenin içindeki, yeryüzündeki hainler tarafından bu darbeler yaşanmış ve bu ülkenin başbakanı idam edilmiştir. 1980'de idam yaşanmamıştır ama o 80 darbesine gelinceye kadar bu ülkede sağ- sol diyerek binlerce evladımızın canına kıyılmıştır" dedi.
'GÖRÜYOR MUSUN HESAPLARI'
Gezi olayları, 17- 25 Aralık ve MİT TIR'ları operasyonlarını hatırlatan Mustafa Ataş, "Hayatlarında dikili ağacı olmayan zihniyetler mayıs ayı sonlarına doğru İstanbul'da 12 ağacı bahane etmek suretiyle, Türkiye'yi bir kaos ortamına çevirip, kaos ortamı yaratıp, 'acaba Türkiye'yi Suriye'ye çevirebilir miyiz' dediler ama başarılı olamadılar. 17- 25 Aralık'ta bir operasyon yaptılar. Bunda da hesapları tutmadı. Arkasından MİT TIR'larıyla ilgili operasyon yapmaya kalktılar. Bu ülkenin Milli İstihbarat Teşkilatı'nın başındaki MİT müsteşarını koluna kelepçe takmak suretiyle hapse atmak istediler. Ne zaman yaptılar bunu, sayın cumhurbaşkanımızın ameliyat olacağı saate dek getirerek yapmaya kalktılar. Görüyor musun hesapları Bu ülkenin saf, temiz insanlarını kandıran FETÖ örgütü ilk defa bu çalışmalarıyla ülkemizde deşifre oldu. Bu hain planlarıyla deşifre oldu" diye konuştu.
'ÇANAKKALE RUHUNUN YENİDEN YAŞANDIĞI GÜNDÜR'
15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katledilmek istendiğini aktaran Genel Başkan Yardımcısı Ataş, şöyle dedi:
"Bu alçaklar, bu şerefsizler bu ümmetin sesi olan Recep Tayip Erdoğan'ın sesini kesmeye çalıştı. Bu millet başkomutanına, liderine sokaklara dökülmek suretiyle, tankların önüne yatarak yeniden sahip çıktı. O gece hiç gözünü kırpmadan ölüme meydan okuyan insanların sokağa döküldüğü gün, Çanakkale ruhunun yeniden yaşandığı gündür. O gece 241 şehit verdik. Gencecik yavrularımız, bacılarımız şehit oldu, 2194 gazi verdik."
MANAVGAT'TA DA TOPLATIYA KATILDI
Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Manavgat'ta da partisinin İlçe Danışma Kurulu toplantısında katıldı. MATSO Otogar Toplantı Salonu'ndaki toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından 15 Temmuz'la ilgili sinevizyon gösterisi izlendi ve şehitler için dua edildi. Genel Başkan Yardımcısı Ataş, buradaki konuşmasında Ak Parti'nin kuruluş yıllarındaki Türkiye'nin durumunu hatırlattı. O dönem çok çetin bir göreve talip olduklarını söyleyen Mustafa Ataş, 2002'de koalisyon hükümeti döneminde ülkenin çok zor durumda olduğunu kaydetti. Ak Parti'de siyaset yapmanın ayrıcalık olduğunu belirten Ataş, Ak Parti'de herhangi bir görevde bulunanların ileride çocuklarına ve torunlarına övünerek anlatacağı birçok olay olduğunu vurguladı.

DHA