İlker KILIÇASLAN/MANİSA, (DHA) AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, TBMM'ye getirilen cinsel istismar suçuyla ilgili önergenin cinsel istismara uğramış, tehdit, baskı, cebir, şiddet mağduru kız çocuklarına yönelik bir affı kapsamadığını, düzenlemenin topluma daha doğru anlatılması gerektiğini söyledi.
AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Şehzadeler İlçe Başkanlığı'nın mahalle muhtarları ve mahalle başkanları için 'Oda Başı Kafe'de verdiği kahvaltıya katıldı. TBMM'ye sunulan, cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesini sağlayan önergeyle ilgili konuşan AK Partili Bilen, önergenin binlerce mağduriyetin önüne geçeceğini savundu. Yasayla 14-15 yaşlarında evlendirilen kız çocuklarının çocuk sahibi olduktan sonra eşlerinin cezaevine girmesi nedeniyle yaşadıkları mağduriyetin önleneceğini söyleyen Bilen, şöyle dedi:
"Ya birilerinin ihbarıyla ya da o çocukların nüfusa kayıtları esnasında genç yaşta birliktelikten dolayı o kızla birlikte olan gence 17-18 seneye tekabül eden bir ceza veriliyor. Eşi, kucağında bir bebek ile bize gelip anlaşarak evlendiğini ve eşinin cezaevine konduğunu söylüyor, bizden çözüm istiyor. Bunların sayısı tahminen 3-4 bin civarında. Böyle bir mağduriyeti çözmek adına bir düzenleme yapılmak isteniyor." 
BU MAĞDURİYETİ ANA MUHALEFET DE KABUL EDİYOR
Yapılmak istenen düzenlemenin, cinsel istismara uğramış, tehdit, baskı, cebir, şiddet mağduru kız çocuklarına yönelik bir affı kapsamadığını açıklayan AK Partili Bilen, şöyle devam etti:
"Birileri çıkıyor biz sanki 11-12 yaşındaki genç yavruları, çocukları veya mağdur olmuş, istismara uğramış, tecavüze uğramış o kızları evlendiriyor ya da tacizcisiyle evlenmesini sağlıyormuşuz gibi bir düzenleme getirdiğimizi söylüyor. Şu anda yapılan algı bu. Burada kabahat bizim. Bunu geniş kesimlerle, sivil toplum örgütleriyle tartışıyor olsaydık. Bu iftiraya muhatap olmayacaktık. Böyle bir mağduriyeti emin olun ana muhalefet milletvekilleri de kabul ediyor. Herkes böyle bir sorun olduğunu biliyor ve kabul ediyor. Bizde diyoruz ki o halde çözelim."
AK Partili Bilen, öneriyle ilgili en önemli hatanın konuyu milletin önüne getirip tartışmak ve görüşleri almamaktan kaynaklandığını savunarak "Evet, eksiğimiz var. Bu sorunu gün yüzüne çıkarıp, milletle tartışmalıydık. Biz şiddeti, istismarı, cebri, tehdidi uygulayıp ırza geçenleri asla affetmiyoruz. Genç yaşta cahilce, ailelerin rızası dışında kaçan gençlerle ilgili af getiriyoruz. Bu gayretimiz hata yapan evlatlarımızın tekrar topluma kazandırılmasına yöneliktir" dedi.


  

 

DHA