ANADOLU Jet'in, Yenişehir Havalimanı'nda ekim ayından itibaren Diyarbakır, Muş, Samsun ve Antalya seferlerini kaldıracak olması Ak Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan'ın tepkisine neden oldu. Bursa'da, değil uçak seferlerinin kaldırılması, birçok ülkeye yolcu taşımacılığı yapılması gerektiğini söyleyen Birkan, "Bu işin takipçisi olacağım. Seferlerin kaldırılması için yolcu sayısının az gösterilmesi, hava limanının şehre uzak olduğunun söylenmesi gerekçe değil. Olamaz da" dedi.
Bursa'da Anadolu Jet'in, ekim ayından itibaren haftanın belirli günleri karşılıklı olarak sefer düzenlediği Diyarbakır, Muş, Samsun ve Antalya seferlerini iptal etme kararı tepkilere neden oldu. Ak Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Bursa'daki Yenişehir Havalimanı'nda seferlerin kaldırılma kararının yanlış olduğunu söyledi. Yenişehir Havalimanı'nın Türkiye'nin en ideal havalimanlarından biri olduğunu açıklayan Birkan, "Yenişehir'deki bazı seferlerin kaldırılması son derece yanlış. Bugün Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanı'na bütün uçuşlar bir saatten fazla röarla yapılıyor. Yenişehir daha güzel bir şekilde kullanılmış olsa inanın bu rötar problemleri yaşanmaz.  Ayrıca okulların açılmasına rağmen uçaklar daha dolu kalkıyor. Kapatılacak Muş seferleri için örnek vereceğim. Muş'tan, Bursa'ya gelen en son uçakta 160 yolcu 17 bebek vardı. Bu rakam az değil. Ayrıca uçak büyük bir kolaylık. Havalanının olduğu yerlerde seferlerin iptal edilmesinin açıklaması olamaz. Yolcu az ise rakamlar ortada. Uzaklık sorun ise birçok ülkede havaalanları zaten şehrin dışında. Ben milletvekili olarak bu işin sonuna kadar takipçisi olacağım. Sivil toplum kuruluşları da BTSO dahil seferlerin tekrar konulması ve artırılması için ellerinden geleni yapacaklar" dedi.
Zekeriya Birkan, Bursa'nın Marmara Bölgesi'nde özel konuma sahip bir şehir olduğunu, kendi nüfusunun 3 milyon, hizmet verdiği çevre illerle birlikte bu sayının 5 milyona çıktığını belirtip, "Avrupa'da bir çok ülkede bu kadar nüfus yok. Buna rağmen havalimanı kapatılıyorsa, yanlış yapılıyor" diye konuştu.

 

DHA