AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, HDP'nin, sivil siyaseti, PKK'nın şiddetine tercih ettiğini savunurken, "HDP söz konusu desteğin kıymetini bilemedi ve doğru okumayı yapamadı. Halkın bu desteğini PKK terör örgütüne tahvil etti" dedi.
Boynukara, yaptığı açıklamada, HDP'nin halkın beklentilerini karşılamaktan oldukça uzak olduğunu, anayasa değişikliğine rağmen ifade vermeye gitmeyerek, bunu bir kez daha gösterdiğini belirtti.
Halkın bundan sonraki pozisyonunu belirleyecek olanın ise, devletin halka karşı sergileyeceği kuşatıcı tutum ve terörle mücadele kararlığı olacağını kaydeden Boynukara, "Terörün, bir hak arama aracı olmadığı ve sorunların çözümüne hiçbir katkı sağlamadığı gerçeğini, terör örgütlerine kabul ettirmek mümkün olmuyor. Özellikle Marksist düşünceye sahip terör yapılanmaları, 'zorun rolü' kavramı üzerinden kendilerince başarı olarak gördükleri iklimin geçici olduğunu anlamıyorlar. Bunun en somut örneği son 2-3 yılda yaşadıklarımızdır. Devletin, 'Meseleyi silahın dışında çözmek mümkün mü' arayışını 'zayıflık', hatta 'acziyet' olarak değerlendiren terör örgütü, binlerce insanın ölümüne neden oldu. Burada dikkate değer olan şey, doğal karakterleri gereği şiddet, silah, kan ve ölüm dışında hiçbir şeyden anlamayanlardan ziyade, sivil siyasete inandığını ve sivil siyaset yapacağını söyleyenlerin sergiledikleri tutumdur. Buna en somut örnek ise HDP'dir" dedi.
'HALK SİYASETE DESTEK VERDİ'
Halkın siyasete destek verdiğini aktaran Boynukara, şöyle devam etti:
"Toplumun dikkate değer bir kesimi, HDP’nin PKK terör örgütüyle var olan ilişkisine rağmen, bu partiye oy verdi. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde halkın HDP’ye olan desteği, sivil siyasetin güçlenmesi ve çözümün tarafı olması anlamında önemliydi. Halkın desteğine ilişkin en doğru okuma, PKK terör örgütüyle bilinen ilişkisine rağmen; 'Bizim var olan ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz ama bu çözümün silahla değil, TBMM çatısı altında ve sivil siyaset yoluyla' ifadesidir. Bu çok anlamlıydı. Ancak HDP söz konusu desteğin kıymetini bilemedi ve doğru okumayı yapamadı. Halkın bu desteğini PKK terör örgütüne tahvil etti."
Halkın bu çağrılara karşılık vermemesini değerlendiren Boynukara, şöyle konuştu:
"HDP’nin sokak ve şiddet içeren tüm açıklamalarına karşılık, halk bu çağrılara destek olmadı, sokağa çıkmadı. Her seferinde çok sınırlı bir katılım oldu. Bunu, halkın şiddete değil sivil siyasete olan inancıyla açıklamak mümkün. Bu tutumu; 'Halk HDP’ye oy vermeyecek' diye yorumlamak tek başına doğru değil elbette. Halkın söylediği açık; 'Sivil siyasete evet, sokağa, şiddete ve teröre hayır.' Burada; sokak gerilimlerinden bıkmak, sokak çağrılarındaki talepleri hayati risk almaya değer bulmamak, seçilmiş vekiller aracılığı ile siyasa üretilmesine inanmak, huzur atmosferine alışmak, terörle mücadele konusundaki kararlılık gibi gerekçeler sıralanabilir. Halbuki HDP, halkın bu beklentilerini karşılamaktan oldukça uzak olduğunu, anayasa değişikliğine rağmen ifade vermeye gitmeyerek, bir kez daha gösterdi. Halkın bundan sonraki pozisyonunu belirleyecek olan ise devletin halka karşı sergileyeceği kuşatıcı tutum ve terörle mücadele kararlığı olacaktır."

DHA