AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, İstanbul ve Kayseri'deki hain saldırılarda kullanılan patlayıcıların klasik örgütleri aşan patlayıcılar olduğunu söyledi. Terör örgütlerinin yabancı istihbaratlar tarafından kullanıldığını dile getiren Boynukara, saldırılarda kullanılan patlayıcının ABD'nin Suriye'de PYD'ye yaptığı silah yardımı içerisinde yer alan malzemelerden yapılıp yapılmadığının da soruşturma sonunda ortaya çıkacağını ifade etti.
Seçim bölgesi Adıyaman'a gelerek çalışmalar yürüten Ak Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İstanbul ve Kayseri'deki hain saldırılarda şehit olan yakınlarına başsağlığı dileyen Boynukara, devletin teröristlere en güçlü ve sert şekilde karşılık vereceğini ifade etti.
Yabancı istihbarat örgütlerinin operasyonları kendileri yapmak yerine terör örgütlerini kullandıklarını ve saldırıda kullanılan patlayıcının klasik örgütleri aşan bir malzeme olduğunu dile getiren Boynukara, şöyle dedi:
"İstihbarat örgütleri bazı operasyonları kendileri yapmazlar ve bunlar için terör örgütlerini kullanırlar. İstanbul’daki patlamada kullanılan patlayıcının cinsi, muhtevasına ilişkin savcılığın ulaştığı bilgiler, bilinen klasik örgütleri aşan bir malzeme olduğunu ortaya koyuyor. Soruşturmalar devam ediyor. Eminim oradan çok daha farklı sonuçlara ulaşılacak. Patlayıcı maddenin türü, kayba yönelik menşei bunlara ilişkin bilgiler gelecek. Şimdi bunlar bakkalda manavda satılan malzemeler değil, bunların üretildiği yerler belli. Bunların kullanıldığı, satıldığı, pazara sunulduğu yerler belli. Bunu görmemiz lazım" dedi.
Amerika'nın terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye düzenli silah yardımı yaptığına ancak ne tür malzemeler verdiğinin bilinmediğine de işaret eden Boynukara şöyle devam etti:
"Amerika Birleşik Devletleri, PKK terör örgütünün yan kuruluşu olan PYD’ye düzenli olarak silah veriyor. Ne tür malzeme verdiğini bilmiyoruz. Hangi tür patlayıcı verdiğine ilişkin elimizde bilgi yok. Ama kendilerini de malzeme verdiklerini, silah verdiklerini, ekipman verdiklerini yalanlamıyorlar. Bu hafta üç veya dört helikopter dolusu malzeme verildiği basına yansıdı. Kendileri de bunu reddetmediler. Kongrelerinde PYD’ye silah yardımı yapılmasına ilişkin karar çıkardılar. Şimdi biz Amerika’nın PYD’ye verdiği malzemeler içerisinde neler olduğunu bilmiyoruz. Peki bu İstanbul’da veya Kayseri’de patlatılan malzemeler Amerika’nın PYD’ye verdiği malzemelerse ne diyeceğiz Bunu soruşturma süreçleri ortaya çıkaracak."
Batıya seslenen ve terör örgütleri üzerinden iş görmesinin kendilerine zarar vereceğini vurgulayan Boynukara, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Biz batının aklını başına almasını istiyoruz. İçinde bulunduğu akıl tutulmasından çıkmasını istiyoruz. Terör örgütleri üzerinden iş görmesinin bize değil, kendisine zarar vereceğini bilmesini, görmesini istiyoruz. Bu anlamda FETÖ de, PKK da, PYD de bunların hepsi iç içe örgütler. İstihbarat örgütlerinin kullandığı yapılardır bunlar. Bugün bu eylemde PYD’yi kullanır. Bir sonraki eylemde PKK’yı kullanır. Daha sonra DAEŞ’i kullanır. Başka bir eylemde FETÖ’yü kullanır. Bunlar gayri milli unsurlardır. Bunların hepsi istihbarat örgütlerinin etkisi ile kullanımına açık örgütlerdir. Dolayısıyla arkasında ne var ne yok, soruşturma tamamlandıktan sonra göreceğiz. Ama genel bir kaide olarak şunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz; terör örgütleri, istihbarat örgütlerinin kullandığı bir araçtır. Bugün ihtiyacı vardır kullanır, yarın ihtiyacı bitince çöpe atar. Bunun görülmesi lazım."

 

DHA