AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valiliği'nin düzenlediği bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, "Elbette ki bu kadim Diyarbakır kentinde yakılıp, yıkılan yerler inşa edilecek. İmarı hızla tamamlanacak. Vatandaşlarımızın zarar ziyanları gideriliyor, giderilecek" dedi.
Karayolları Bölge Müdürlüğü Tesisleri'nde düzenlenen bayramlaşma programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal, vali yardımcıları, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, kamu kuruluşu yetkilileri ile çok sayıda kişi katıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, yaptığı konuşmada, terör olayları nedeniyle bölgede görülen tahribatların giderileceğini, yaraları en kısa sürede saracaklarını söyledi. Eker, şöyle dedi:
"Diyarbakır maalesef, başka şehirlerimiz gibi bu bayramda da şehit haberleriyle yüreğimiz burkulmuş olarak girdi. Allah, bütün bu terör örgütlerinin şerrinden bu milleti ve Müslümanlar'ı korusun. Elbette ki bu kadim Diyarbakır kentinde yakılıp, yıkılan yerler inşa edilecek. İmarı hızla tamamlanacak. Vatandaşlarımızın zarar, ziyanları gideriliyor, giderilecek. Bunlarla ilgili bir takım tedbirler alındı. İnşallah yaraları bir an önce sararız ve bu şehir tekrar mamur hale dönüşür. Bu şehir Türkiye için çok önemli. Çünkü tarihte üstlendiği misyon, farklı inanç grupları, farklı etnik yapıların barış ve huzur içerisinde birlikte el ele gönül gönülle, yan yana, aynı dar sokaklarda aynı evlerin paylaşıldığı bir kadim merkezdir. İnşallah, bu yakılıp yıkılan yerlerin tamiratını birlikte gerçekleştiririz ve tekrar gönül gönülle, farklılıklarımızla birlikte kardeşçe bir arada yaşamak nasip olur, bunun için çalışıyoruz ve çalışacağız."

DHA