İZMİR'de AK Partililer, bayramlaşma töreninde biraraya geldi. Bayramlaşmada konuşan Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, son günlerde sık sık dile getirilen bazı haksızlık iddialarına değinerek, "Bu ortamda, bazı arkadaşların kaygıları var. 'Acaba kurunun yanında yaş da yanar mı, hukuksuz bir şeyler olur mu' diye. Bu konuda hepinizin içi rahat olsun. Hukuk içinde davranılacak. Komisyonlar kurulacak. Gerekli inceleme ve tespitlerden sonra hatalardan yanlışlardan dönülecek. Birilerini yanlış yere FETÖ'cü olarak suçlayanlar varsa bunlar da cezalandırılacak" dedi.
Kurban Bayramı'nın ikinci gününde AK Parti İzmir il teşkilatının bayramlaşma töreni düzenlendi. Balçova Termal Tesisleri, Kardelen Salonu'ndaki bayramlaşmada, Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın yanı sıra milletvekilleri Atilla Kaya, Necip Kalkan, Hamza Dağ, ilçe belediye başkanları ile parti yöneticilere de hazır bulundu.
Partililerin büyük ilgi gösterdiği bayramlaşma töreni, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında şehit olanlar adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Tören öncesinde, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile sanatçı Yavuz Bingöl'ün, 15 Haziran şehitleri adına hazırladığı klibin ve yine o geceye ilişkin görüntülerin gösterimi yapıldı. Salonu dolduran partililer, görüntülerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın konuştuğu bölümler çıktığı zaman, alkışlarla desteklerini gösterdi. Bayramlaşma töreninde ilk olarak belediye başkanları adına Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, konuştu.
Milletvekili Necip Kalkan da konuşmasında parti kurucularına seslenip, "Öyle bir parti kurdunuz ki, kimse yıkamadı" dedi.
NÜKHET HOTAR: KOMİSYON KURULACAK
Törende son sözü alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrasındaki bazı uygulamalara değindi. Nükhet Hotar, "15 Temmuz için benim kültürüm, literatürüm Türkçe'de bunlara uygun kelime bulamıyor. Onlara ancak alçak ve hain diyebiliyorum. O alçak ve hainlerin, bizim çocuklarımızın hafızalarında, bayram sevinci değil tekrar darbe kavramı yerleşmiş oldu. Hem bu dünyada hem öbür dünyada destek veren işe kalkışanları Allah'a havale ediyorum. Allah onları, en hak ettiği yerden cezasını versin. Layığını versin. Onlarını gencecik insanları şehit etmeye çocukların hafızasına darbe kavramını kazımaya kimsenin hakkı yoktur. Bunlarını hepsinin tek tek cezaları verilecek" dedi.
Soruşturmalara yönelik açıklamada da Nükhet Hotar, şunları söyledi:
"Bu ortamda, bazı değerli arkadaşların kaygıları var. Acaba 'kurunun yanında yaş da yanar mı, hukuksuz bir şeyler olur mu' diye. Ak Parti iktidarında bugüne kadar hukuksuz bir şey gördünüz mü Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, devlet büyüklerimizin bile bile hukuksuzluk yaptığını gördünüz mü O nedenle bu konuda hepinizin içi rahat olsun. Hukuk içinde davranılacak. Komisyonlar kurulacak. Gerekli inceleme ve tespitlerden sonra hatalardan yanlışlardan geri dönülecek. Birilerini yanlış yere FETÖ'cü olarak suçlayanlar varsa bunlar da cezalandırılacak. Kimsenin şüphesi olmasın. Hak yemekten, Allah'tan korktuk mu geriye bir şey kalmıyor."

DHA