AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Bucak Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Mutlu'nun FETÖ/PDY operasyonunda tutuklanmasıyla ilgili, "Olay soruşturma safhasında olduğu için bir şey söyleyemem. Yargıya asla müdahil olmayız. Kim olursa olsun, makamı mevkii, rütbesi ne olursa olsun bir kişi ihanetin içerisindeyse buna hiç kimse razı olmaz" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, partisinin Burdur il başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Süleyman Faki ve partililerle görüşen Sorgun, burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişiminden bahsetti. Darbe girişiminin millete karşı yapıldığını söyleyen Sorgun, "Bana '15 Temmuz'u bir kelimeyle anlat' deseler 'Asırların ihaneti' derim. Her millette, her devlette ve kurumda hainler bulunur. Ama bu kadar planlı, bu kadar hücrelerimize kadar işlemiş ihanete rastlamadık. Adeta bir kökü dışarıda zehirli meyveleri içeride olan bir zakkum ağacı gibi. Bunların başarılı olmamasında söyleyeceğimiz tek şey, milletimizin verilmiş sadakası varmış" dedi.
Konuşmasının ardından İl Başkanı Süleyman Faki, Ahmet Sorgun'a tablo hediye etti.
'İHANETİN ARKASINDA DURMAYIZ'
Toplantı çıkışında gazetecilerin FETÖ/PDY operasyonu kapsamında tutuklanan Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu ile ilgili sorusunu yanıtlayan Ahmet Sorgun, şöyle dedi:
"Olay soruşturma safhasında olduğu için bir şey söyleyemem. Yargıya asla müdahil olmayız. Ancak prensip olarak hiçbir kimseye kefil olmayız, hiçbir kimseyi de bir şeyle itham etmeyiz. Bizim parti olarak da prensibimiz budur. Kim olursa olsun, makamı, mevkii, rütbesi ne olursa olsun, bir kişi ihanetin içerisindeyse buna hiç kimse razı olmaz. Hiç kimse bunun arkasında durmaz."

DHA