AYDIN'da, AK Parti Nazilli İlçe Başkanlığı'na atanan İsa Bedil'in kayınpederi İ.A.'nın, örgütün 'Karacasu İmamı' olduğu iddiasıyla FETÖ/PDY operasyonları kapsamında tutuklandığı belirtildi.
İmran Acar'ın başkanlığındaki AK Parti Nazilli İlçe yönetimi, geçen 30 Eylül'de Genel Merkez'in isteği üzerine istifa etti. AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, ilçeye gelerek temayül yoklaması yaptı. AK Parti Genel Merkezi, İlçe başkanlığı için 20 aday arasından Ramazan Satılmış, Dr. Hilmi Volaka, Ahmet Harmandalıoğlu ve avukat İsa Bedil'i mülakat için Ankara'ya davet etti. Dün yapılan mülakatın ardından, 44 yaşındaki İsa Bedil, Nazilli İlçe Başkanı olarak atandı.
KAYINPEDERİ FETÖ'DEN CEZAEVİNDE
AK Parti Nazilli İlçe Başkanlığı'na atanan İsa Bedil'in, Aydın'ın Karacasu İlçesi'nde yaşayan kayınpederi emekli imam İ.A.'nın, Fethullah Gülen ile bağlantılı olduğu öne sürülen Serhat Erkek ve Turkuaz Kız Öğrenci Yurdunu'nun müdürlüğünü yaptığı öğrenildi. Geçen 27 Temmuz'da ilçede yapılan FETÖ/PDY operasyonları kapsamında tutuklanan İ.A'nın, evi ile yurtlardaki aramalarda bulunan toplam 2 milyon lira paraya da el konulduğu belirtildi.
Öte yandan AK Parti Genel Merkezi tarafından istifası istenen eski başkan İmran Acar'ın Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde görev yapan doktor ağabeyinin de FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alındığı ve daha sonra serbest bırakılarak açığa alındığı, Acar'ın istifasının da bu nedenle istendiği iddia edildi.

DHA