ARAMA Kurtarma Derneği (AKUT) Bodrum Ekibi, kış aylarında oluşabilecek afetlere önlem almak amacıyla denizde arama kurtarma tatbikatı yaparak yeni gönüllülere eğitim verdi.
Bodrum AKUT ekibi yaklaşan kış aylarında bölgede sıkça yaşanan sel felaketlerine hazırlıklı olmak amacıyla, afet öncesinde, anında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili, arama kurtarma tatbikatı düzenledi. Bitez Mahallesi Adaboğazı Mevkisi'nde gerçekleştirilen uygulamalı tatbikata 20 gönüllü katıldı. Ekip lideri Sadettin Uslu'nun başkanlığında düzenlenen etkinlikte akarsu ve seldeki kurtarma faaliyetlerinde hayati önem taşıyan, throw-back (at-çek) halatıyla en kısa zamanda kazazedeye ulaşma, botla müdahalelerde gerekli senkronize kürek çekme, bota binme, kazazedeyi bota alma, ters dönen botu düzeltme gibi eğitimler tatbik edildi. Herhangi bir sel olayında farklı noktalardaki temsili kazazedelere ulaşma ve kurtarmaya yönelik eğitimler verildi.
'SELLERE HAZIRLIKLI OLMAK ZORUNDAYIZ'
Ekip lideri Sadettin Uslu, 2011 yılında ve geçen yıl sel afeti yaşandığını hatırlatarak şunları söyledi:
"Can kaybının olmaması sevindirici olmasına rağmen, birçok vatandaşımız maddi zarar gördü. Bundan sonra bu selleri global ısınmadan dolayı daha çok yaşayacağız. Bunun için hazırlıklı olmak zorundayız. Bu nedenle bütün afetlerde olduğu gibi sel ve akarsu afetlerinde de can kayıplarını en aza indirmek için düzenlediğimiz eğitime gönüllü arkadaşlarım özverili bir şekilde katıldı. Bu çalışma sel afeti simüle edilerek ön eğitim olarak denizde yapıldı. Bu eğitimin bu hafta sonu tekrarı yapılacak. Daha sonra Fethiye bölgesinde akarsu üzerinde yapılacak eğitim ile tamamlanacak. Eğitim alan arkadaşlarımız edindikleri kazanımlarla, karşılaşabileceğimiz sel afetlerinde daha etkin kurtarma çalışmalarına katılabilecekler." 
Sadettin Uslu, toplumun bu konuda bilinçlenmesi, meteorolojinin ve yetkililerin uyarılarının dikkate alınması, sel riski olan yerlerden mümkün olduğunca yüksek noktalarda, gerekli tedbirler dahilinde beklenmesi gerektiğini söyledi.


 

 

 


 

DHA