AMASYA'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94'üncü yılında Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Amasya Yavuz Selim Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene Amasya Valisi Salih Işık, 15'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tankçı Kurmay Albay Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri adına Piyade Albay Fikret Halıcıoğlu bir konuşma yaptı.
Yavuz Selim Meydanı’ndaki tören sonrası Amasya Valisi Salih Işık, Valilik makamında 15'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tankçı Kurmay Albay Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile devlet adına tebrikleri kabul etti. 
Öte yandan Yavuz Selim Meydanı'ndaki tören alanında bulunan 90 yaşındaki Ahmet Ataizi, vatandaşların da dikkatini çekti. Tören alanına babası İstiklal Savaşı Gazisi Mehmet Ataizi'nin ı ve gazi madalyası ile birlikte gelen 3 çocuk babası Ahmet Ataizi, "Ben babamın anlattığı kahramanlık anıları ile büyüdüm. Babam neler yaşadıklarını Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu hep bize anlatırdı. Ben de çocuklarıma ve torunlarıma bunları anlatıyorum. Her milli bayramda da törenlere katılmaya özen gösteriyorum" dedi.

DHA