MERSİN'de Kurban Bayramı arifesinde düzenlenen törende şehitler unutulmadı. Şehitlikte düzenlenen törende, babası Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa şehit olduğunda 2 aylık olan 9 aylık Ahsen bebek, annesi Nadiye Çiğa'nın kucağında babasının mezarını ziyaret etti.
Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte düzenlenen törene Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Mersin Milletvekili CHP'li Hüseyin Çamak, Toroslar Belediye Başkanı MHP'li Hamit Tuna, protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Kuran okunup dua edildikten sonra şehitliğe geçen protokol üyeleri, şehit yakınları ile ilgilenip mezarlara karanfil bıraktı.
AHSEN BEBEK BABASININ MEZARINDA
Şehitlikteki törene 9 aylık kızı ile katılan şehit yüzbaşı Çiğa'nın eşi Nadiye Çiğa, eşinin mezar taşının yanına oturdu. Babası şehit olduğunda 2 aylık olan Ahsen bebek ise, annesinin kucağında babasının mezarını izledi, karanfil bıraktı. 27 Ocak günü eşini kaybeden ve acısı henüz taze olan Nadiye Çiğa uzun süre eşinin mezar taşının yanında gözyaşı dökerken, henüz her şeyden habersiz olan şehidin kızı Ahsen bebek ise yorgun düşüp babasının mezarı başında annesinin kucağında uykuya daldı. Şehitlik ziyaret sonrası açıklama yapan Vali Çakacak, "Biz şehitlerimizin kabirlerini görüyoruz ama inanıyoruz ki onlar bizi görüyor ve izliyor. Şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu cennet vatan, şehitlerimizin bize emanetidir. Bu gün bu vatan üzerinde birlik ve beraberlik içinde yaşıyorsak şehitlerimizin sayesindedir. Bayramlar dayanışma, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının güçlendiği günlerdir' dedi.
ÖZGECAN UNUTULMADI
Programın ardından aynı mezarlık içerisinde bulunan Özgecan Aslan'ın mezarına giden il protokolü, anıt mezara karanfil bıraktı. Mezar başında dua eden Vali Çakacak önderliğindeki il protokolü, ardından mezarlıktan ayrıldı.

DHA