TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıldönümünde Nevşehir’de törenle anıldı.
Atatürk Anıtına saat 08.55’de  Nevşehir Valisi İlhami Aktaş  ve  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından çelenklerinin konulması ile başlayan törende, Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’de, çalan siren eşliğinde  iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada öğrenciler tarafından Atatürk Anıtı’ndaki bayraklar yarıya indirildi. Daha sonra, törene katılanların İstiklal Marşı söylemesi ile bu alandaki tören sona ererken, Atatürk’ü ölümünün 78. yıldönümü anma programı, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ nde  devam etti. Buradaki anma programı,  öğrencilerin Cahit Külebi’nin yazdığı oratoryoyu seslendirmeleri ile sona erdi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. yıldönümü nedeniyle düzenlenen Atatürk ı Sergisi,  daha sonra  Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ile protokol mensuplarının katıldığı bir törenle Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde açıldı.

DHA