AYDIN'da, darbe girişiminin ardından 'Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olmak suçlamasıyla gözaltına alınan gazeteci, işadamı, esnaf ve memurların da bulunduğu 55 kişi için ek gözaltı süresi alındı. Ayrıca kentte görevli 12 emniyet mensubun da gözaltına alındığı belirtildi. Aralarında müdür ve amirlerin de yer aldığı 72 emniyet mensubu ise açığa alındı. 27 hakim ve savcı da yine aynı gerekçesiyle polis ekiplerince gözaltına alınıp emniyete götürüldü.
Darbe girişiminin ardından Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin operasyonuyla kentte gazeteci, esnaf ve iş adamlarından oluşan 55 kişi, cumartesi günü gözaltına alındı. 'FETÖ'ye üye olmak' suçlamasıyla gözaltına alınan şüphelilerin sorgusunun sürdüğü, ek gözaltı süresi alındığı belirtildi. Olayla ilgili 5 kişinin de arandığı ifade edildi. Gözaltına alınanlar arasında işadamı Mustafa A., Abdülkerim T., Ahmet C.K., Ramazan B. Avukat Ufuk K., Atatürk Devlet Hastanesi eski başhekimi Halil Y., eski başhekim Ersin S., ADÜ öğretim görevlisi Murat C., Atatürk Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Recep B., İbrahim H.M., Öner K., İsmail K., Aydın B., Zülfü G., Rıdvan Y. ve Aydın Sanayici İş Adamları Derneği'nde (ASİAD) daha önce genel sekreterlik yapan Ali A.'nın da bulunduğu da belirtildi. Gözaltına alınanların çarşamba günü adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
EMNİYET MENSUBU 72 KİŞİ AÇIĞA ALINDI
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru, amiri ve müdürünün de aralarında bulunduğu 72 kişi, açığa alındı. Açığa alınanlar arasında eski TEM Müdürü Turgut Geleken ve İncirliova eski İlçe Emniyet Müdürü Çetin Çokyiğit'in de bulunduğu belirtildi. Ayrıca Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde komiser yardımcılarının da bulunduğu 7 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ise 1 amir 1 komiser yardımcısı ve üç polis memurunun gözaltına alındığı belirtildi. Her iki ilçelerde gözaltına alınan toplam 12 polisin işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.
'FETÖ ZİRVESİ'
Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, bugün Valilik'te bir araya geldi. Zirve için önce İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü valiliğe geldi. Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan da saat 11.30'da valiliğe giriş yaptı. Toplantıda, darbe girişiminde bulunan 'FETÖ' mensuplarına yönelik operasyonlardan son durumun ele alındığı belirtildi.

 

DHA