SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, devletin cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar kurulu, ordu ve emniyeti ile dimdik ayakta olduğunu belirterek, "Dostlarımız üzülmesin, düşmanlarımız sevinmesin" dedi.
Erzurum'dan karayolu ile Erzincan'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Valilik önünde Vali Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ak Partili Cemalettin Başsoy, AK Parti Erzincan milletvekilleri Sebahattin Karakkele, Serkan Bayram, 3'üncü Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Hakan Akyol, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Albay Tümay Özgür ve daire müdürleri tarafından karşılandı. Vali Ali Arslantaş ile bir süre makamında görüşen Bakan Akdağ, daha sonra 3'ncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş'ı ziyaret etti. Buradan Belediyeye geçen Akdağ, 15 Temmuz olayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın büyük bir dirayet gösterdiğini söyledi. Darbelerin, milletin parası ile alınmış silahların millete çevrildiği dönemler olduğuna işaret eden Bakan Akdağ şunları söyledi:
"Geçmiş dönemdeki darbelerde maalesef bu darbeleri yapanlar politikacıları derdest ettiler. Bir şekilde vatandaşın iradesine ipotek koyabildiler. Ama bu sefer böyle olmadı. Başbakanımız çok erken bir saatte bir televizyona bağlanarak tavrını açıkça ortaya koydu. Cumhurbaşkanımız, gözbebeğimiz, milletine yine bir televizyondan bağlanarak 'Biz dimdik ayaktayız. Sizde bu zulme sakın boyun eğmeyin' dedi. Nihayetinde millet ayağa kalktı ve bu zulüm şebekesi, bu çete, milletin iradesi karşısında boyun eğdi. O gün bedenini tankların önüne F-16'lardan atılan bombaların önüne, helikopterlerden atılan kurşunların önüne çıkaranlar aslında büyük bir ruhu temsil ettiler."
Türkiye'nin önünün aydınlık olduğunu savunan Bakan Recep Akdağ, ne FETÖ, ne PKK, ne DAEŞ, ne de iki yüzlü davranan bazı batılı politikacıların hamleyi önleyemeyeceklerini bildirdi. Akdağ, "Önümüz çok parlak kimse endişe etmesin. Bugün Şerefli ordumuzun komutanlarının morallerinin tam yerinde olduğunu gördüm. Hiç kimse bir hevese kapılmasın. Ordumuzun içindeki bu ahlaksız unsurun FETÖ çetesinin temizlenmesi, temizleniyor oluşu bizim ordumuzu ancak kuvvetlendirir. Hiç kimse bu durumdan kendine bir vaziyet çıkarmaya çalışmasın. Bugün devlet dimdik cumhurbaşkanı ile başbakanı ile bakanlar kurulu ile ordusu ile emniyeti ile ayaktadır. Dostlarımız üzülmesin, düşmanlarımız heveslenmesin."

DHA