– SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Ordu’nun Perşembe İlçesi’nde yaşanan sel ve heyelan bölgesinde incelemelerde bulunarak, gerekli olan ihtiyaçların en kısa zamanda karşılanacağını söyledi.
Bugün Ordu’nun Perşembe İlçesi’ne gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sel ve heyelan meydan olan bazı bölgelerde incelemelerde bulundu. Bakan Akdağ, inceleme öncesinde ilçedeki Çınar Mahallesi’nde eşi Fatma Şeyma Akdağ’ın ailesini ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Bakan Akdağ daha sonra beraberinde bulunan Milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz’la beraber Perşembe Belediyesi’ni ziyaret etti. Ardından selde zarar gören Kacalı köprüsünü inceleyerek gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Recep Akdağ, kente bir yılda metrekareye 900 kilogram yağış düşerken, 2-3 gün içerisinde 300 kilogram yağış olmasından dolayı köprülerin ciddi hasar gördüğünü, köy yollarının bozulduğunu vurgulayarak, “Eşim Perşembeli. Maalesef Perşembe’de de ciddi bir yağış ve sel, toprak kaymalarıyla ilgili sıkıntılar yaşandı. Hayatını kaybeden 3 kişiye Allah’tan rahmet diliyorum, 2 vatandaşımız kayıp, onları bulmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş ve Nurettin Canikli daha önce buradaydı. Valimiz, belediye başkanımızla buradayız. Bütün gayretlerinden dolayı sayın valimiz ve büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bütün Perşembe’ye, Ordu’ya geçmiş olsun. Böyle zamanlarda çalışan insanların nasıl özveriyle çalıştığını bilmek lazım. İmkanlar çerçevesinde yapılacaklar yapılıyor” dedi.
Bakan Recep Akdağ, Giresun’da askeri helikopter kazasında yaralananların GATA’da halen tedavi gördüğünü de belirterek, “Yaralılar olabilecek imkanlar dahilinde en kısa zamanda kendilerine müdahale yapılmıştır. 7 şehidimiz, 8 yaralımız var. Allah’dan şifa diliyorum” dedi.
Hastanelerdeki yoğun bakım yatak sayısına ilişkin soruyu da yanıtlayan Bakan Akdağ, Türkiye’de son 12-13 yıl içerisinde yoğun bakım yatak sayısının 10 kattan daha fazla arttığını da belirterek “10 tane ise biz bunu 100 tane yaptık. Bazı hastalar çok uzun süre yatıyorlar. Şimdi bunun için yeni programımız var. Uzun süre yatanlar için yoğun bakımın dışında yeni yataklara ihtiyacımız var onları geliştiriyoruz” diye konuştu.
Bakan Recep Akdağ, artırılmasına rağmen Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde hekim ve sağlık personeli açığı olduğunu, bölgedeki çatışmalarda sağlık binalarının ciddi zararlar gördüğünü, 6 sağlıkçının da şehit olduğunu sözlerine ekledi.
Bakan Recep Akdağ, incelemelerinin ardından ilçede selde hayatını kaybeden Mukaddes Soydan ile kardeşi İrfan Soydan’ın aynı selde yaralanan kardeşi Gülbin Soydan’a taziyede bulundu.

DHA