ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, memleketi Kars Harakani Havalimanı’nda mevcut piste ilaveten yapılacak olan yeni pistin temelini attı.
Bu sabah saatlerinde özel uçakla Kars’a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a pist açılışında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal da eşlik etti. Türkiye'nin en büyük pistleri arasında yerini alacak olan ve 3 bin 500 uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde planlanan Kars Harakani Havalimanı Emergency pist hakkında bilgi veren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, piste ilaveten, 2 adet bağlantı taksi yolu ile birlikte 2 hızlı taksi yolu olacağını da müjdeledi. Temel atma töreninde bir konuşma yapan Bakan Arslan, şöyle dedi:
"Atalarımızın, 'erken kalkan erken yol alır' sözü ile hareket ederek yola erken çıktık. Çünkü aynı günde birçok iş yapmamız lazım. Bir çok işin yetiştirilmesi lazım, bu işleri yetiştirebilmek adına gerekiyorsa sabahın 9’unda Kars’ta temel atma töreni yaparız. Bu programın, bu açılışın böyle bir anlamı ve mesajı var." 
Havacılık sektöründe Türkiye’nin çığır açan, dünyaya örnek olan projelerle büyümeler gerçekleştirdiğini dile getiren Bakan Ahmet Arslan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Eskiden iki havayolu şirketi iki merkezden 26 havalimanına uçarken, bugün 7 merkezden 55 havalimanına uçuyoruz. Türkiye’de iç hat, dış hat yılda 34 milyon yolcu taşınırken, bugün 180 milyonu geçmiş durumdayız. Bunlar elbette ki gururlarımız, Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın söylediği gibi Havayolunu Halkın Yolu yaparken, uçakla uçmayan kalmayacak derken büyük hedefler ortaya koymuşlardı. İşte tam da bu noktada Dünya Sivil Havacılık Teşkilatı’nın Konsey Üyesi seçiliyor. Bu oldukça önemli ve nedeni de havacılıkta geldiğimiz noktadır. İnşallah geldiğimiz nokta sayesinde biz daha çok işler yapacağız ve ödüller alacağız ama bizim amacımız ödül almak değil, biz zaten ödülümüzü halkın desteğiyle, milletin desteğiyle peşin almışız. Amacımız o ödülün hakkını verip halkımıza hizmet etmektir. Halka hizmeti, Hakka hizmet bilerek inşallah bu kutlu yolda yürümektir."
GENA A.Ş tarafından 28 Haziran 2018 yılında tamamlanması planlanan pistin temel atma töreni için butona Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Vali Rahmi Doğan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Belediye Başkan Vekili Ferit Yenice birlikte bastı. Kurbanların kesilmesi ve temel atma töreni ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve beraberindekiler, pistin yapılacağı alanı gezerek, çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı.

DHA