ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kurban Bayramı ziyareti için geldiği memleketi Kars'ın Kağızman ilçesinde 50 öğrencinin Fen Lisesini kazandığını öğrenince, ilçeye Fen Lisesi açma sözü verdi.
Bakan Ahmet Arslan beraberinde Ak Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Kars Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Karaçanta, Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül, Kağızman Belediye Başkanı MHP'li Nevzat Yıldız ile birlikte hemşehrileriyle bayramlaşma törenine takıldı. Kağızman Açık Pazar yerinde yapılan bayramlaşmada halkla tek tek tokalaşan Bakan Arslan'ın coşkulu karşılamadan çok memnun olduğu gözlendi.
Kağızman ilçesine bağlı Bulanık Köyü'nden olan Bakan Arslan, sulama suyu barajı, Erzurum-Iğdır karayolunun bölünmüş yol olarak yapımı ihalelerinin yapıldığını ve inşaatlerine başlandığını bildirdi. 100 yatak kapasiteli hastanenin çok yakın zamanda bitirilip hizmete girileceğini aktaran Ahmet Arslan, Kaymakam Musa Üçgül'ün kendisine Kağızman'da bu yıl orta öğretime geçişte 50 öğrencinin Fen Lisesi'ni kazandığını duyunca çok sevindiğini bildirdi. Bakan Ahmet Arslan, "Burada bir memnuniyetimi ifade edeyim.Kağızman 50 Fen lisesi öğrencisi yetiştiriyorsa, daha fazla fen lisesi öğrencisi yetiştirme kapasitesine sahiptir. Burada Kağızmanlılar'a bir söz daha vereyim. Milletvekilimizle birlikte Milli Eğitim Bakanımızla konuştuk. Bu sene yetişmez, önümüzdeki sene Kağızman da fen lisesi açacağız. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Yapılan bayramlaşmadan sonra Kağızman'da yaşayan babası Süleyman Arslan'ın elini öperek bayramlaşan Bakan Arslan Iğdır'a hareket etti.

DHA