TÜRKİYE'nin ilk Expo organizasyonu olan 'Çiçek ve Çocuk' temalı A1 kategorisindeki Expo 2016 Antalya, kapanışa hazırlanıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yarın kapanış töreni yapılacak Expo'nun uluslararası boyutunun sona erdiğini, 31 Aralık'a kadar ajans, 30 Haziran'a kadar da Bakanlık bünyesinde devam ettirileceğini ve alanın ziyarete kapanmayacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 22 Nisan'da açılışı yapılan Türkiye'nin ilk Expo'su uluslararası resmi süresi olan 6 ayı doldurdu. 30 Ekim itibariyle bu süre sona erecek olmasına rağmen Expo 2016 Antalya, ziyaretçilere açık olmaya da devam edecek.
En çok merak edilen 'Expo süresi dolduktan sonra ne olacak, işleyiş düzeni nasıl devam edecek" şeklindeki soruya, Expo 2016 Antalya Yönetim Kurulu Başkanı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bugün yapılan son yönetim kurulu toplantısında yanıt verdi.
Expo 2016 Antalya Ajansı'nın Bakan Çelik başkanlığındaki yönetim kurulu toplantısına Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
TOPLANTI ÖNCESİ AÇIKLAMA
Basına kapalı toplantı öncesinde açıklamada bulunan Bakan Çelik, Türkiye'nin ilk Expo'su Expo 2016 Antalya'nın bugün ve yarın gerçekleştirilecek programlarla uluslararası organizasyon boyutunda kapanacağını söyledi. Uluslararası organizasyon olması boyutuyla Expo'nun bu boyutunun yarından itibaren kapandığını ama bunun Expo alanı kapanıyor anlamında olmadığını belirten Bakan Çelik, "Aynen bu 6 boyunca nasıl hizmet verdiyse Antalyalılara ve tüm ülke turizmine aynı şekilde önümüzdeki pazartesi'den itibaren de Expo alanımız bu hizmeti sunmaya devam edeceğini özellikle belirtmek istiyorum" dedi.
'KİMSE ENDİŞE DUYMASIN'
31 Aralık'a kadar da buradaki ajans boyutuyla çalışmaların sürdürüleceğini kaydeden Çelik, şunları söyledi:
"31 Aralık sonrasında bu alan bakanlığımıza devredilmiş olacak ama ajansın tasfiye süreci 30 Haziran 2017'ye kadar devam edecek. Bu önemli, Antalya'nın kalbi mesafesindeki bu güzel Expo alanının geleceğiyle ilgili hiç kimsenin bir endişe duymasına gerek yok. Önümüzde yeteri kadar süre var. Gerek 31 Aralık, gerek haziran 2017 tarihlerini dikkate aldığınızda buranın en iyi şekilde nasıl işletileceği noktasında mevcut değerlendirmelerimiz var. Bundan sonraki zaman diliminde de bu değerlendirmelerimizi sürdüreceğiz. Antalyalılara en iyi hizmeti nasıl yaparız, Antalya ve Türk turizmine katkıyı nasıl sağlarız çerçevesinde yapacağımız değerlendirmelerle en sağlıklı bir şekilde buranın işletilmesini sağlayacağız. Pazartesi'den itibaren Expo alanının aynı şekilde hizmete devam edeceğini herkesin bilmesini istiyorum. Giriş ücretleri 5 ve 10 TL şeklinde değiştiriyoruz. Uluslararası boyutu kalkınca birazda yetkimiz artmış oluyor ve bu yetkimizi de alanı ziyaret edecek olanların lehine kullanmış oluyoruz."
TARKAN KONSERİNE DAVET
Bakan Çelik, Cumhuriyetimizin 93'üncü yıldönümü nedeniyle Expo alanında megastar Tarkan'ın ücretsiz konseri için de davette bulundu. Türkiye'nin çok önemli sanatçılarından megastar Tarkan'ın cumhuriyetimizin 93'üncü yıl dönümü nedeniyle bu akşam konser vereceğini belirten Çelik, ücretsiz konseri herkesin izleyebileceğini dile getirdi.

DHA