KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, 15 Temmuz'un sadece bir darbe girişimi değil aynı zamanda bir işgal hareketi olduğunu belirterek, "Ülkemizi uçurumun kenarından hep birlikte, sizlerin desteğiyle Türkiye'mizi kurtardık" dedi.
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Mersin'de de Demokrasi ve Şehitler Mitingi düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen mitinge Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, AK Parti Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan, CHP Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Ellerindeki Türk Bayrakları ile alanı dolduran vatandaşlar, demokrasi lehine sloganlar atarak darbecilere lanet yağdırdı. Vatandaşlar alana üzerleri aranarak alınırken, polis çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı.
"ALLAH'A DEĞİL, PENSİLVANYA'DAKİ ŞEYTANA İMAN ETTİLER"
Alanda kurulan platformdan vatandaşlara seslenen Bakan Lütfi Elvan, 15 Temmuz'da darbecilerin duvara çarptığını söyledi. Elvan, şöyle konuştu:
"Ülkemizi uçurumun kenarından hep birlikte, sizlerin desteğiyle Türkiye'mizi kurtardık. Yoksa bugün belki bizler olmayacaktık, belki Türkiye'miz karanlık bir sürece girmiş olacaktı. Aslında darbecilerin yapmış olduğu sadece bir darbe girişimi değil, aynı zamanda bir işgal hareketidir. Ülkemizi işgal etme girişiminin bir başlangıcı idi. Ama milletimizin dik duruşuyla bunu başaramadılar. 'Fetullahçı Terör Örgütü' denen bu örgüt, hele hele silahlı kuvvetler içine sızmış olan darbeci zihniyet, kanser hücresi olan ur gibi sinsice yerleşmiş olan hainler, çete mensupları, satılmış güruhlar, komutanlarından, Cumhurbaşkanlarından emir almadılar. O Pensilvanya'daki terörist başından emir aldılar. Bunlar ne Allah'a ne peygambere iman ettiler, o Pensilvanya'daki şeytanın sözlerine iman ettiler. Sözde bizi aldatmaya çalıştılar ama 15 Temmuz akşamı kimin ak kimin kara olduğu ortaya çıktı. FETÖ'cü terör örgütü bizi ayıramaz, biz birlikte büyük Türkiye'yiz."
"MİLLETE DÜŞMANMIŞ GİBİ SALDIRDILAR"
Cumhuriyet tarihinde bir ilkin yaşandığını belirten Elvan, şöyle devam etti.
"Siyasi farklılıkların zenginliğe dönüştüğü bir günü yaşıyoruz. Bugün 81 ilde bir ve beraber olarak dünyaya sesleniyoruz. Haşhaşi başının, terörist başının Pensilvanya'dan vermiş olduğu talimatla şerefli ve onurlu kuruluşumuz silahlı kuvvetlerimize sinsi olarak giren Fetullahçı terör örgütü genç yaşlı demeden milletimize saldırdı, bombaladı. Kamu binalarını, meclisimizi bombaladı. Ama bizim insanımızın gönlünü, kalbini bombalayamadılar. Sokakların vicdanını bombalayamadılar. Bu milletin ne kadar güçlü imana sahip olduğunu, vatanı için her şeyini feda edeceğini düşünemediler. FETÖ'cü teröristler, karşısındaki sanki düşmanmış gibi silahlarla saldırdılar. Devletimizin silahını devlete ve millete karşı kullandılar bu şerefsizler, bu ahlaksızlar, bu çakallar, bu hainler. Bunun hesabını verecekler."
Konuşmasının ardından Bakan Lütfi Elvan ile sahneye çağırılan protokol üyeleri, ellerindeki Türk bayrakları ile birlik pozu verdi.

DHA