BAKAN EROĞLU’DAN İDAM DEĞERLENDİRMESİ
Orman ve Su İşleri Bakanı katıldığı toplu temel atma ve açılış programının ardından aynı binada bulunan Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir'in buradaki makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu, ziyaret sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecihih MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin idam konusunda yaptığı dünkü açıklamaları ile ilgili yaptığı açıklamaları sorması üzerine Bakan Eroğlu, şöyle dedi:
"Bununla ilgili şu anda hukuki durum ne olacak Geçmişe şamil mi, değil mi, nasıl olacak. Çünkü bunlar birde vatana ihanetle alakalı sorgulanabilir. Süreç devam ediyor. Bu konu inceleniyor şu anda. Tabii TBMM karar verirse. Benim kanaatimi sorarsa milletvekili olarak; 'Evet' derim. Burada büyük bir hainlik var. Karar verecek olan TBMM. Meclis neye karar verirse hükümet aynen onu uygular. Cumhurbaşkanı onayından sonra. Yargı aynen uygulayacak. Netice itibariyle karar merci TBMM'dir. O karar verdikten sonra diğerleri bizi fazla ırgalamaz” dedi.
Bir gazetecinin darbe girişiminde ikinci adam olduğu açıklanan Kemal Batmaz ile ilgili değerlendirmesini sorması üzeine Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:
"Bunlar bir ağ gibi Türkiye’yi sarmışlar zehirli bir ağ gibi. Bunları tek tek ortaya çıkarıyoruz. Tabii Adil Öksüz planlanlayıcılarından birisiydi. Bir şekilde darbe teşebbüsünün ertesi günü Akıncı Üssü’nde kurtuldu. Bir yere gitti. Nerede olduğunu da bilmiyoruz. Araştırılıyor. Ama ikinci kişi de bulundu. Bunları özellikle teker teker arkadaşlar inceleme yapıyor. Tahkikat gizli. Ama sadece Adil Öksüz değil. Onun yanında pek çok kişinin olduğu. Üst aklın olduğu hatta gelen haberlere göre darbeden üç gün önce FETÖ haini tarafından bir mektup özel olarak gönderildiği bazı kişilere ve 15 Temmuz’un bu şekilde ortaya çıktığı şeklinde bir takım ihbarlar, haberler alıyoruz. Hükümetimiz bu konuda gerçekten çok hassas. ByLook’u buldu. Bir takım çalışmalar. Bunlar zaten konuştukça ortaya çıkıyorlar. Kendileri özellikle bazı bilgileri sunanlar var. Bazıları artık o duygularla hainlik olduğunu anlayıp tövbe edenler var içlerinde. Bazıları hala devam ediyor. Yani hapishanelerde hala kurtulacaklarına, FETÖ’nün hala darbe yapacaklarına inananlar var. Bunlar söz konusu değil. Cumhuriyet Savcılığımız da bu ikinci kişiyi belirledi. Ama benim şahsi kanaatim sadece 3 kişi değil daha çok kişi olduğu kanaatindeyim."
Bakan Eroğlu, daha sonra Ak Parti Amasya il başkanlığına giderek partililerle biraraya geldi. Ziyaret basına kapalı gerçekleştirdi. Bakan Eroğlu daha sonra Merzifon İlçesi’ndeki Havaalanı’na giderek buradan özel uçakla Ankara’ya gitmek üzere kentten ayrıldı.

DHA