ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’yi karanlık günlere götürmek isteyenlere karşı milletin dimdik ayakta olduğunu belirterek, “Türkiye çok daha büyüyecek, bundan böyle hiç kimsenin böyle bir darbe teşebbüsünde bulunamayacak hatta rüyasında bile göremeyecektir. Çünkü bir millet var, hakikaten ben milletimle gurur duyuyorum” dedi.
Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tekirdağ’da toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Bakan Eroğlu’nu valilik bahçesinde Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün, Mustafa Yel, Ayşe Doğan ile daire müdürleri karşıladı. Bakan Eroğlu daha sonra valilik makamına geçerek burada Valilik Şeref defterini imzaladı.
Valilik önündeki toplu açılış töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, askeri darbe girişimine Türk milletinin karşı koyduğunu ifade ederek, “Öncelikle sizler 15 Temmuz’da dimdik ayakta durdunuz. Hakikaten tarihimizin en alçak, en kanlı darbe teşebbüsü hatta darbe teşebbüsü demekte doğru değil milleti bölme, parçalama ülkeyi yok etme teşebbüsüne karşı Tekirdağ’ımız dimdik ayakta durdu o bakımdan sizlerden Allah razı olsun. Tekirdağ dedi ki ‘Darbeye geçit yok burada’ dedi ve gerçekten demokrasi meydanlarında kahramanca bir tarih yazdınız. Esasen tabi Türkiye’yi karanlık günlere, Suriye’ye çevirmek isteyen bu güçlere karşı özellikle kahraman milletimizin yazdığı destan, tabi ki Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, bakanların hatta bütün siyasi partilerimizin hatta herkesin velhasıl 79 milyonun karşı çıkması neticesinde bu darbe girişimi püskürtülmüştür. İnşallah onlar da gereken cezayı göreceklerdir. Çünkü böyle alçak bir darbe teşebbüsü ki kendi milletine, kendi meclisine, kendi Cumhurbaşkanlığı makamına, kendi özel kuvvetlerine, polisine, jandarmasına, vatandaşlarına ateş eden bu alçaklar gereken cezayı çekeceklerdir. Çünkü onlar gerçekten asker elbisesi giymiş bir kısım, Mehmetçik değil bir kısım hainler dolayısıyla onların askerlikle falan alakası yok. Onlar akıllarını 1 dolara ve bu Pensilvanya’da ki haine satılığa bağlamışlar, dolayısıyla cezaları verilecektir. Çünkü bu bayrak, bu topraklarda ilelebet dalgalanacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Minarelerden okunan bu ezanlar ilelebet bu topraklarda okunacaktır. İnşallah Türkiye çok daha büyüyecek, bundan böyle hiç kimsenin böyle bir darbe teşebbüsünde bulunamayacak hatta rüyasında bile göremeyecektir. Çünkü bir millet var, hakikaten ben milletimle gurur duyuyorum” dedi.
TRAGEP İÇİN TARİH VERDİ
Trakya Gelişim Projesi'yle (TRAGEP) ilgili konuşan Bakan Eroğlu, 2019 yılında projenin tamamlanacağını söyledi. Trakya’ya önem verdiklerini anlatan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz Trakya'ya çok önem veriyoruz. Çünkü buralar bereketli topraklar, insanları da çalışkan. Bu kapsamda ne yaptık. Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakan olduğu dönemde talimat vermişti bana. Doğu Anadolu'da DAP, Güneydoğu Anadolu'da GAP ve Konya Ovası'nda KOP projeleri vardı. Biz de burada Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) başlattık. Bu İstanbul hariç tüm Trakya yöresinde sürdürülüyor. Bu proje de Allah nasip ederse 2019'da bitirilecek. Bu kapsamda ne varsa hepsi yapılacak. İçme suyu problemleri kökünden çözülecek, sanayinin su temini, atık suların arıtılması, Ergene'nin kurtulması gibi çalışmaların hepsi tamamlanacak. 2019 yılının sonuna kadar 10 milyar lira harcanacak”
Ergene Havzası Eylem Planı'ndaki hedeflerini tamamen gerçekleştireceklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 15 eylem planını aynı anda yürüttüklerini ve bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, “Allah'a şükür bunu örneğini ilk defa burada gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla burada 15 tane eylem planı yürütülüyor. Şu anda dere yatakları ıslah ediliyor, büyük kısmı, yüzde 90'ı tamamlandı. Bu 15 eylem planının tamamını 2019'da bitecek” dedi.
İZDİHAM YAŞANDI
Törenin ardından vatandaşlara Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ücretsiz ceviz, ıhlamur, lavanta fidanları dağıtılırken, almak isteyenler arasında zaman zaman izdiham yaşandı. Tekirdağ’daki programlarını tamamlayan Bakan Eroğlu Çorlu İlçesi’ne geçti.

DHA