GÜMÜŞHANE'DE TEMEL ATIP, AÇILIŞ YAPTI
Rize’deki programın ardından karayoluyla Gümüşhane’ye giden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, temel atıp açılış yaptı. Bölgeye 14 yılda 6 milyar liralık yatırım yapıldığını belirterek temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerin DSİ, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, tesislerle ilgili broşürü incelerken yazıların küçük oluşu nedeniyle sorun yaşadı.
Eroğlu, "Gümüşhane tarihinde ilk kez aynı anda 11 baraj ve göletin temelini atacağız. Bu görülmüş bir şey değil. 15 sene süren baraj inşaatlarını bitirdik, yanlış yapılanları düzelttik. Her gelişimizde müjde verdik. En son geçen yıl 3 Ekim'de geldim, o zaman da müjde verdim. Şimdiye kadar 510 milyon lira değerinde 72 müjde verdim. Bu sefer de eli boş gelmeyelim dedim ve müjdelerle geldik" dedi.
Gümüşhane Valiliği'ni ziyaretinin ardından Gümüşhane Belediyesi'ne gelen Bakan Veysel Eroğlu'na, Başkan Ercan Çimen fahri hemşerilik beratı verdi. Bakan Eroğlu, daha sonra da Atatürk Kültür Merkezi' nde düzenlenen 262 milyon liraya mal olacak 28 tesisin temel atma ve açılış törenine katıldı.
Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ile ilgili kurum amirleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı törende konuşan Bakan Eroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ülkenin en hain darbe teşebbüslerinden biri olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Her şey millet için. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’. Bizim anlayışımız, felsefemiz bu. Sizler başımızın tacısınız ve bunu 15 Temmuz’da gösterdiniz. 15 Temmuz tarihimizdeki en alçak, en hain darbe girişimidir. Büyük bir oyunun, büyük bir planın bir parçasıdır. Ama şunu hesap edemediler. Bu millet dünyanın en kahraman milletidir. Ben de bu milletin bir ferdi olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bu kanlı, alçak, hain, sapık anlayışı yaymaya çalışan FETÖ’nün darbe girişimi milletimizin kahramanlığı sayesinde püskürtüldü. Allah bir daha böyle bir alçak darbe girişimini göstermesin."
"UYU, BÜYÜ, HEDEF 2071"
Türkiye’nin 2071 yılında küresel bir güç olacağını kaydeden Bakan Eroğlu, kadınlara seslenirken, "Bacılarım, sizden talebim var. Yeni doğan ve doğacak olan çocuklara, ‘Uyusun da büyüsün’ değil, ‘Oğlum, kızım uyu, büyü, bir an önce hedef 2071. 2071 yılında sizler Türkiye Cumhuriyeti’ni dünyada küresel güç yapacaksınız’ diyeceksiniz. Uyu, büyü, hedef 2071. Merak etmeyin 2071 yılında Türkiye küresel bir güç olacak" dedi.
KATILANLARA FİDAN VERİLDİ
Konuşma sonrasında Bakan Eroğlu ve beraberindekiler butona basarak tesislerin açılışını yaptı ve temelini attı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı görevlilerince vatandaşlara yaklaşık 4 bin fidan dağıtıldı.

DHA