KAHRAMANMARAŞ'TA BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adıyaman’daki temaslarının ardından karayoluyla Kahramanmaraş’a geldi. Kahramanmaraş Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Eroğlu’nu; Vali Vahdettin Özkan, Ak Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, İlker Çitil ve İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve daire amirleri karşıladı. Valilik bahçesinde fidan dikerek cansuyu veren Bakan Eroğlu, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Bakan Eroğlu, Vali Özkan'dan kente ilişkin bilgi aldıktan sonra Fikret Kiraz Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.
Eroğlu, Kahramanmaraş'a bakanlık olarak son yıllarda önemli yatırımlara imza attıklarını ve son 14 yılda kente en çok yatırım yapan kamu kurumunun da 3 milyar 75 milyon lira yatırım ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı olduğunu belirtti.
'HAKSIZ İTİRAZ EDEN FİRMALAR CEZALANDIRILACAK'
Bakan Eroğlu, yarın açılışlarını ve temellerini atacağı 284 milyonluk 26 tesislerle ilgili bilgi de vererek, ihalelere giren firmaların sonuçlanacak haksız itirazlarının ardından kara listeye alınacağını kaydetti. Eroğlu, şöyle devam etti:
"Lüzumsuz yere itiraz edenleri kesinlikle cezalandıracağız. Buradan da müteahhitler duysun. Kusura bakma, en düşük fiyatı vermiş, her şey açık, şeffaf, biz son derce şeffaf ihale yapıyoruz. Ama 'Acaba bir numara çekebilir miyim' diye itiraz ediyor ve süreyi uzatıyor. Tekrar oraya gidiyor, mahkemeye gidiyor. Önce bize geliyor, itirazı haklı görmediğimiz zaman Kamu İhale Kurumu'na gidiyor. Orada haklı görmezsek İdare Mahkemesi’ne. Böylece 67 ay uzayan işler var. Kusura bakmayın, hiç kimsenin buna hakkı yok. Bunları kara listeye alacağım ve gereğini yapacağım. Öyle bir şey yok. Hakkı varsa tamam, zaten inceliyoruz. Ama hakkı yoksa 'Ben birtakım numaralar çevirerek bunu acaba alabilir miyim' diyorsak bu müteahhitlik değildir, bu sahtekarlıktır, bunu da buradan açıkça söylüyorum. Talimat verdim Genel Müdürüme, bu şekilde yapanları kesinlikle cezalandıracağız. Şimdi misal olarak bir firma itiraz etmiş, öbür firma başlamış, belli bir noktaya kadar gelmiş. İtiraz ettiği İdare Mahkemesi 'Yok, onda değil bunda kalacak' deyince biz yazdık 'Başla' diye ama boru fiyatlarından dolayı başlamadı. Bunun üzerine Tazminat Davası açıyoruz ve kök söktüreceğiz, kusur bakamasın. Hiç kimse devletle oyun oynayamaz. Bunun da zaman kaybı yok ve bundan sonra bu şekilde haksız olarak zaman kaybına sebep olanların kaybını ekonomik olarak hesap edeceğiz. 'Kamu zararı' diye Tazminat Davsı açacağım. Yeter artık ya, nedir bu"
'ZARARI TAHSİL ETMEZSEK, BİZE DE 'VEYSEL EROĞLU' DEMESİNLER'
Müteahhitlerin işlerini doğru yapması gerektiğini kaydeden Eroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Baksınlar, eğer bir yanlışlık varsa bana kadar gelebilirler. Yanlışlığı düzeltmek bizim boynumuzun borcu. Ama heyet var, heyet kontrol ediyor, herkesin huzurunda açıyor, 'İtiraz var mı' diye soruluyor anında itiraz olup olmadığını. Ondan sonra Genel Müdürlük kontrol ediyor, gerekirse ben kontrol ediyorum. Gerekirse heyet tekrar inceliyor ve en ince detayına kadar bakıyor. Yazıktır ya, bu millete yazıktır. Bunu da herkesin huzurunda söylüyorum ilk defa; kesinlikle takip edeceğim, kamu zararını da tahsil etmezsek bize de 'Veysel Eroğlu' demesinler. Çünkü ortada bir zarar var."
Bakan Eroğlu, toplantının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkan Fatih Mehmet Erkoç ile görüştü.
Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)

DHA