BOLU'da, temel atma ve açılış törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Devletin parası artık bol. Eski Türkiye’de verilen vergilerin yüzde 86’sı faiz lobisi tarafından hortumlanıyordu. Size bir şey kalmıyordu. Bu faiz lobisinin hortumu Bolu testeresiyle kesildi" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bolu'da 41 milyon TL değerindeki 10 tesisin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. 17 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törene Bakan Eroğlu'nun yanı sıra, Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Tören öncesi konuşan Bakan Eroğlu, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak, "Tarihimizin en alçak, en hain ve en kanlı saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Ben buna darbe girişimi demiyorum Türkiye’yi bölme ve parçalama teşebbüsüydü ama sizlerin kahramanlığı, Recep Tayyip Erdoğan’ın cesaretiyle bu darbe girişimi püskürtüldü. 15 Temmuz’da bütün dünya tarihine geçecek bir kahramanlık destanı yazdık. Tankların ve uçakların önüne kendini siper eden bir milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Hainlere geçit yok” dedi. AK Parti ile birlikte Türkiye'nin büyük gelişim gösterdiğini ifade eden Veysel Eroğlu, şöyle dedi:
“Devletin parası artık bol. Eski Türkiye’de verilen vergilerin yüzde 86’sı faiz lobisi tarafından hortumlanıyordu. Size bir şey kalmıyordu. Bu faiz lobisinin hortumu Bolu testeresiyle kesildi. Bir de ihale lobisinin hortumları vardı. Bir gölet 22 yılda 45 milyona bitiyordu, sulaması hariç. Aynı göleti 30 metre yükseklikte 118 ayda sulaması dahil 4 buçuk milyon liraya bitiriyoruz. 45 milyon nerede 4 buçuk milyon nerede. İhale mafyasının hortumunu da Bolu baltasıyla kestik. Bir de ilaç lobisinin hortumu vardı. O da çok büyük bir hortumdu. Geçmişte bir antibiyotik 63 liraydı. Geçen gün aynı antibiyotiği 9 liraya aldım. Bu para sizin cebinizden çıkıyordu. Onlar da artık kesildi. Biz milletten aldığımızı millete hizmet olarak sunuyoruz."
Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri sahneye kurulan butona basarak açılış ve tören atma merasimi yaptı. Tören sonunda çiftçilere sertifikaları takdim edilirken, Bakan Eroğlu daha sonra Valilik, Belediye Başkanlığı ve Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

DHA