ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Irak Başbakanı Haydar El İbadi'nin, "Ankara’yla savaş istemiyoruz ama buna hazırız" şeklindeki ifadelerine tepi göstererek, "Irak konuşuyor ama kendi sınırlarını koruyamıyor. Biz sınırlarımızı korumak ile mükellefiz. O bakımdan sınır güvenliğimiz açısından gereken neyse biz onu yaparız. Türkiye büyük bir devlettir" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli açılış ve temel atma programlarına katılmak üzere sabah saatlerinde Ankara'dan havayolu ile Tokat'a geldi. Havaalanında Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekilleri Coşkun Çakır, Yusuf Beyazıt, Celil Göçer, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve il protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, ilk olarak Abdülmecid Şirvanî Hazretleri'nin kabrini ziyaret ederek burada dua etti. Ardından Tokat Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Eroğlu, Tokat’a yeni müjdeler ile geldiklerini ve kısa süre içerisinde verilen müjdeleri gerçekleştireceklerini söyledi.
"TÜRKİYE BÜYÜK BİR DEVLETTİR"
Ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Eroğlu, Türkiye’nin Irak sınırına zırhlı araç sevkiyatı yapmasının ardından açıklama yapan Irak Başbakanı Haydar El İbadi'nin, "Ankara’yla savaş istemiyoruz ama buna hazırız" şeklindeki ifadelerine cevap vererek, "Biz sınırlarımızı korumak ile mükellefiz. Kusura bakmayın, Irak konuşuyor ama kendi sınırlarını koruyamıyor. Irak şu anda DEAŞ, PKK, PYD gibi terör örgütleri tarafından işgal edilmiş. Evveliyatı onları temizlesin de sonra Türkiye’ye söz söylerse daha çok seviniriz. Biz sınırlarımızın güvenliğini sağlamak zorundayız. DEAŞ, PKK ve PYD terör örgütleri malaasef Türkiye'de bir takım olaylara sebep oluyor. Terör estiriyorlar. Bunların kaynakları, silahları hep o taraftan geliyor. O bakımdan sınır güvenliğimiz açısından gereği neyse biz yaparız. Türkiye büyük bir devlettir. Ama ülkesini işgal ettirmiş konuşuyor" dedi.
''ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK''
Bakan Eroğlu, bir gazetecinin idam yasasıyla ilgili yönelttiği soruya ise şöyle cevap verdi:
"TBMM karar verecektir kardeşim. Cumhurbaşkanımız dedi ki, 'Meclis karar verdiği anda ben onaylarım' Kusura bakmayın bu hain FETÖ terör örgütü tarihimizin en kanlı darbe teşebbüsünü yaptı. Hatta ben buna darbe teşebbüsü demiyorum. Türkiye’yi bölme, parçalama, işgal etme girişimi, en hain en alçak girişimdir. Bununla ilgili mücadele yapılacaktır. 246 şehidimiz var. Bunların kanı yerde kalmayacaktır. Öyle şey olur mu devlete karşı çıkacaksın, bölmeye çalışacaksın ve bunun mesulleri polisimize ve askerimize kurşun sıkanlar mutlaka cezasını bulacaklar.’’
''TERÖRE DESTEK VERİRSE GEREGI YAPILIR''
Eroğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın tutuklanması ilgili ise, "Belediye başkanlarının vazifesini yapması lazım. Şu anda biz adil bir hükümetiz, bütün nüfuslara göre paraları gönderiyoruz. Belediyelerde paraların bir şekilde ihaleler veya adamları çalıştırarak yüksek paralar vererek onun parasını almak süretiyle dağa aktarıldığını tespit ettik. Teröre destek veriyorlar. Belediye araçları ile silah ve el yapımı bomba düzeneklerinin taşındığı görüldü. Belediye başkanının vazifesini yapması lazım. Teröre destek verirse, arka çıkarsa, teröre kaynak aktarırsa gereği neyse o yapılır’’ dedi. Bakan Eroğlu, valilik ziyaretinin ardından Tokat Belediyesi'ni ve Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

DHA