ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırşehir’de 52 milyon lira yatırım bedelli 7 tesisin temelini attı, 6 tesisin de açılışını yaptı.
Cacabey Meydanı'nda düzenlenen törene, Bakan Eroğlu'nun yanı sıra AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan, Vali Necati Şentürk, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, DSİ Genel Müdürü Murat Acu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı konuşmada, 52 milyon TL’ye ulaşan yatırımlardan söz etti. Açılışı yapılacak baraj ve sulama tesisleri ile bölgede 28 bin dekar münbit alanın sulamaya açılacağını ve 3.76 milyon metreküp su depolanacağını belirten Bakan Eroğlu, Kırşehir’e son 4 yılda 114 milyon TL’lik 32 müjdeli haberin verildiğine söyledi. Eroğlu, “10 Eylül 2013 ve 4 Eylül 2015 tarihlerinde Kırşehir’e verdiğimiz 94 milyon TL’lik 22 müjdeye ilave olarak 20 milyon lira yatırım bedeline sahip 10 müjdemiz daha var. Böylece son 4 yılda Kırşehirlilere toplam 114 milyon TL’lik 32 müjde vermiş oluyoruz. Müjdeler arasında baraj, taşkın koruma tesisleri, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma projeleri ile 1 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu’nun (OMGİ) kurulumu yer alıyor” dedi.
Kırşehir programında Cacabey Meydanı’nda gerçekleştirilen törenin ardından Kırşehir Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada basına açıklamalarda bulundu. Kırşehir Belediye Başkanlığı’nı da ziyaret ederek, Belediye’nin çalışmalarına ilişkin bilgiler alarak istişarelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Eski Hastane Kampüsü’nde bulunan ve geçtiğimiz haftalarda hizmete açılan Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezi’ni ziyaret etti. Bakan Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığı’na yaptığı ziyaretin ardından şehirden ayrıldı.

DHA