ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıyı lanetleyerek, "Milletimizin başı sağ olsun. Hanilerin bu şekildeki hareketleri, hükümet ve devletin kararlılığını asla yıldıramayacak" dedi.
THY'nin tarifeli uçağı ile saat 14.30'da Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'na gelen Bakan Eroğlu'nu Vali Musa Işın, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak ve partililer tarafından karşılandı. Hükümet Konağı önünde hazırlanan toplu açılış törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 108 milyon lira tutarındaki 18 yatırımın toplu açılış törenini gerçekleştirdi. Törenden sonra Vali Musa Işın'ı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu burada yaptığı açıklamada Hakkari'de yapılan hain terör saldırısına değindi. Bakan Eroğlu şehitlere rahmet dileyerek, "Onlar, bu vatanın huzuru, birlik, beraberlik ve kardeşliğin daha da pekişmesi ve şanlı bayrağımızın ilelebet bu topraklarda dalgalanması, ülkenin bölünmemesi için canlarını seve seve feda ettiler. Allah onlardan razı olsun" dedi. Terörle mücadelenin sonuna kadar süreceğini anlatan Eroğlu, şunları söyledi:
"Bizim memlekette Afyon'da, 'Türk, Kürt kardeştir, ayrımcılık yapan kalleştir' diye söylenir. Çünkü neticede evlenmişiz, karışmışız. Bir yakınım Kürt kızı aldı, başka bir yakınım kızını da Kürt delikanlısına verdi bakarsan. Ama biz etnik unsurlara bakmayız. Çünkü biz et ve kemik gibi tek, bir bütünüz. Ben Şemdinli'ye defalarca gittim. Özellikle emniyet teşkilatımız, askerlerimiz, oradaki vatandaşlarımızın, insanlarımızın canını, malını, ırzını ve namusunu korumak için orada. Bunların ne yaptığını biliyorsunuz, herkes biliyor. Milletimizin başı sağ olsun. Hanilerin bu şekildeki hareketleri hükümet ve devletin kararlılığını asla yıldıramayacak. Arkalarında kimler olduğunu biliyoruz. 'Bunları maşa olarak kullananlar bütün devletleri Rabbim tarih sahnesinden sili ver' diye dua ediyorum. İnşallah silinecek."
Türk bayrağının ilelebet dalgalanacağını kaydeden Eroğlu, "Bu millet 15 Temmuz'da da gösterdi, bayrağımız ilelebet dalgalanacak. Kıblemiz bir, kültürümüz bir, hep birlikte kardeşiz. İnşallah minarelerde ezanlar ilelebet okunacaktır. Bundan hiçbir kimsenin tereddüttü yok. O kahramanlara Allah'tan gani gani rahmet diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Yakınlarına da Allah sabrı cemil ihsan buyursun. O şehit yakınlarına şehitlerimizle birlikte cenneti lütuf eylesin. Dua ediyoruz. Onlar artık bizim 79 milyon vatandaşımızın kardeşidir. Eşleri bacımız, çocukları evlatlarımız. Bunu herkes biliyor. Acımız sonsuz, yüreğimizi dağlıyor. Ama milletimiz metanetini muhafaza etsin. İnadına birlik, beraberlik ve kardeşlik türkülerini söyleyelim. İnadına birbirimize daha çok sarılalım. Birbirimizin gıyabında dua edelim. Milletimizin birlik beraberlik ve kardeşliği daha da pekiştirsin" diye konuştu.

DHA