MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, PYD'yi, PKK'nın üst kadrosunun yönettiğini belirterek, "Hem Türkiye'yi müttefik görüp, hem de biz bölgedeki PYD'yi silahlandıracağız demenin dostlukla bağdaşır hiçbir yanı yoktur. Bu konu özellikle PYD'ye silah temin edenler tarafından mutlaka ama mutlaka tekrar değerlendirilmelidir" dedi.
Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığı, Ak Parti'nin kuruluşunun 15'inci yıldönümü nedeniyle bir restoranda yemek organizasyonu düzenledi. Yemeğe, partinin kurucu üyeleri arasında bulunan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman, Mehmet Akif Yılmaz, İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve partiyi kuranlar katıldı.
Rakka operasyonlarında PKK/PYD yerine Özgür Suriye ordusunun kullanılması gerektiğini ifade eden Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "10 bin, 20 bin tane mülteci girdiği zaman Avrupa'nın siyasi kimyası bozuluyor. Türkiye 3 milyon insanı misafir ediyor. Burada Avrupa'nın, Türkiye'nin bu noktadaki tezlerine destek vermesi lazım. İnşallah bu görüşmeleri yapıyoruz. Bu görüşmelerde PKK/PYD unsurlarının dışlanması, Şii milislerin Musul harekatına katılmaması durumunda Türkiye olarak biz bu harekatın başarısı için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Bunu bütün müttefiklerimizin bilmesi lazım. Aynı şekilde Rakka operasyonlarında da kesinlikle PYD/PKK unsurlarının kullanılması değil, Özgür Suriye ordusunun kullanılması ve o bölgenin insanının bu harekatı yapması bölgenin geleceği için de, selameti için de kaçınılmaz. Bütün bu konularda çok yoğun çalışıyoruz" dedi.
'PKK DEMEK PYD DEMEKTİR'
PKK ve PYD'nin aynı olduğunu söyleyen Bakan Işık konuşmasına şöyle devam etti:
"Türkiye kendi göbeğini kesecek noktaya gelmiştir. Her noktada gelmiştir. Bundan sonra da her noktada kendi göbeğimiz kendimiz kesmeye devam edeceğiz. Elbette ittifak için bulunduğumuz ittifaklara büyük önem veriyoruz. Elbette dost ülkelerimizin dostluğuna büyük önem veriyoruz. Ülkelerin müttefikliğine büyük önem veriyoruz ama, dostluklarına önem verdiğimiz ülkelerden dostluk bekleme hakkımızın olduğunu da ifade ediyoruz. Hem Türkiye'yi müttefik görüp, hem de biz bölgedeki PYD'yi silahlandıracağız demenin dostlukla bağdaşır hiçbir yanı yoktur. Bu konu özellikle PYD'ye silah temin edenler tarafından mutlaka ama mutlaka tekrar değerlendirilmelidir. Şunu çok iyi biliyoruz: PYD'yi yönetenler PKK'nın üst kadrosudur. PKK demek PYD demektir. Türkiye'nin terör örgütü olarak tanımladığı, Amerika Birleşik Devletleri'nin terör örgütü olarak tanımladığı bir örgütün başka bir versiyonunu terör örgütü olarak tanımlamamak bizim açımızdan dürüstlükle bağdaşan bir durum değildir. İnşallah müttefiklerimiz bu konuda Türkiye'nin kararlılığını, Türkiye'nin duruşunu iyi anlarlar. Vakit geç olmadan bu konuyla ilgili gerekli tedbirleri alırlar."
'KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK'
Bakan Işık, "Biz iyi niyetliyiz. Bizim hiç kimsenin toprağında gözümüz yok. Şu anda dünyada Suriye'nin ve Irak'ın toprak bütünlüğünü bizden daha samimi olarak savunan kimse yok. Birileri Halep'in üzerinde hesaplar yaparken, biz bu ülkelerin toprak bütünlüğünü nasıl temin ederiz, bu ülkeleri kendi halkalarına dayalı olarak oluşturacakları demokratik yapıları nasıl desteklerisin hesabını yapıyoruz. İyi niyetli ve samimiyiz" diye konuştu.

DHA