ÇEVRE ve Şehirçilik Bakanı Mehmet Özhaseki, darbe girişimine tepki göstererek, ''Her ihtilal denemesinde şapkasını alıp giden liderler vardı. Ufacık bir muhtırada ayakları titreyen liderler vardı. O gün kaybalan hükümet üyeleri vardı" dedi. 
Çevre ve Şehirçilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Konya'da Mevlana Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan binlerce kişiye seslendi. Darbe girişiminde bulunanları kuzu postuna bürünmüş canavar diye nitelendiren Bakan Özhaseki, ''15 Temmuz'da bir grup hain kalkışmada bulundu. Bu hainler, zamanında kendisini saklayan kuzu postuna bürünmüş canavarlardı. Hepimize geldiler. Bizler iyilik timsalı insanıyız, hizmet etmek istiyoruz dediler. Bir çok kardeşimiz çocuklarını bunlara teslim etti, bir çok kardeşimiz bunlara zekatlarını verdiler, kurban paralarını verdiler" dedi.
Darbe girişimini yapanların çok gizli çalışmalar yaparak planlarını gerçekleştirmeye çalıştıklarını ifade eden Bakan Özhaseki, şunları söyledi:
''Çok uzun yıllar kendilerini göstermeden gizli çalışmalar yaparak ve detaylı planlar yaparak bugünlere hazırlanmışlar. Günlerce çalışmalar neticesinde ne yapacaklarına da karar vermişler. Zaten bu ihtilal plan tutmayınca, bir anda şoka girdiler. Her ihtilal denemesinde şapkasını alıp giden liderler vardı. Ufacık bir muhtırada ayakları titreyen liderler vardı. O gün kaybalan hükümet üyeleri vardı. Bunlar bunu da hesap edemedi. Bir düdük çaldığımızda herkes hizaye girer sandılar. Ama Allah'a hamdolsun ki, o gün bunların bu belalı tavırları karşısında dim dik duran, ben kefenimle buradayım diyen, sizlere dönerek sizlerin sokağa çıkmasını isteyen bir lider vardı. O da hepinizin bildiği gibi Recep Tayyip Erdoğan dı. Allah ona uzun ömürler versin.''
Bakan Özhaseki, darbe girişiminde bulunanların, insanların korkup sokağa çıkamayacağını düşündüğünü belirterek, ''Bunların bilmediği bir şey daha vardı. Çünkü daha önceki ihtilallerde, bildiği okunduğunda insanlar evlerinden çıkmıyordu. Onlarda diyorlardı ki, bu sağ cenahtaki insanlar koyun gibidir, bunlar zaten bu türlü işlerde sokağa çıkmazlar, korkaktırlar diyorlardı ve sizin gücünüzü bilmiyorlardı. Allah sizden razı olsun ki o gün sokağa çıkıp silahlara karşı çıplak ellerinizle ve gövdenizle mücadale ettiniz" dedi. 

DHA