BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İstanbul'da Yenikapı'da düzenlenecek mitinge değinerek, ''Pazar günü Yenikapı'da tarihi bir miting yapacağız. Dünya tarihinde belki de ilk defa böyle bir dev miting yapılacak. İktidar ve muhalefet ele ele demokrasi manifostasına imza atacağız" dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bugün Konya'da ilk olarak Vali Yakup Canbolatı, ardından da Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında ziyaret etti. Bilim Merkezi'nde de incelemede bulunan Bakan Özlü, daha sonra Mevlana Meydanı'nda düzenlenen demokrasi nöbetindeki binlerce kişiye seslendi.
Bakan Özlü, darbenin milletin iradesi sayesinde başarısız olduğunu belirterek Fetullahçı Terör Örgütü lideri Fetullah Gülen'e tepki gösterdi. Daha sonra yarın İstanbul'da Yenikapı'da liderler zirvesinin de katılacağı mitinge değinen Özlü, şöyle konuştu:
''Bir millet yeniden uyanmıştır. Diriliş başlamıştır. Pazar gününe kadar bu nöbetleri bu şekilde sürdüreceğiz. Pazar günü Yenikapı'da tarihi bir miting yapacağız. Dünya tarihinde belki de ilk defa böyle bir dev miting yapılacak. İktidar ve muhalefet ele ele vereceğiz ve demokrasi manifostasına imza atacağız. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, CHP ve MHP liderleri bütün bir milletle beraber güçlü bir şekilde şunu haykıracağız; bu vatan sahipsiz değildir, demokrasiden asla taviz vermeyeceğiz, FETÖ maşasını bir kere daha kullanmanıza hiçbirimiz rıza göstermeyeceğiz. Bütün dünyaya bunu haykıracağız. Öyle gür bir seda ile haykıracağız ki kulaklarını ne kadar tıkarlarsa tıkasınlar, sesimizi duymak zorunda kalacaklar.''

DHA