BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Balıkesir Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, TÜBİTAK'ı yeniden yapılandıracaklarını ve kapsamlı bir yükseköğretim reformunu hayata geçireceklerini söyledi. Bakan Özlü, "Başkanlık sistemine geçerek daha özgür ve şeffaf, daha demokratik ve daha etkin yönetilen bir Türkiye'ye kavuşacağız. Böylece Türkiye'nin gücüne güç, hızına da hız katacağız" dedi.
Balıkesir Üniversitesi (BAUN) 2016- 2017 akademik yıl açılışı bugün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla gerçekleştirildi. BAUN Kongre Merkezi'ndeki açılışa Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı ve Kasım Bostan ile protokol, üniversite öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Akademik Oda Orkestrası Nevit Kodallı'dan Bach'a, Dede Efendi'den Shostakovich'e çeşitli eserler seslendirdi.
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanları rahmetle andığını söyleyerek Balıkesir Üniversitesi'nden mezun Prof. Dr. İlhan Varank ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Burak Cantürk'ün ailelerine başsağlığı diledi.  
'TÜBİTAK'I YENİDEN YAPILANDIRACAĞIZ'
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de konuşmasında, üniversitelerin bir şehrin ve ülkenin gelişimine yapacağı katkıya dikkat çekti. TÜBİTAK'ı yeniden yapılandırarak, üniversitelere ve özel sektöre daha etkin destekler sağlayan bir kurum haline dönüştüreceklerini açıkladı. Her alanda çok daha güçlü ve başarılı üniversiteler inşa etmek istediklerini söyleyen Bakan Faruk Özlü "İnşallah kapsamlı bir yükseköğretim reformunu da hayata geçireceğiz. Çok daha önemlisi başkanlık sistemine geçerek, daha özgür ve şeffaf, daha demokratik ve daha etkin yönetilen bir Türkiye'ye kavuşacağız. Böylece Türkiye'nin gücüne güç, hızına da hız katacağız."
BAUN Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Bakan Özlü'ye Osmanlı Tuğrası tablosu hediye etti. Akademik açılışta BAUN'u çeşitli alanlarda başarıyla temsil eden öğretim üyeleri ile öğrenciler de ödüllendirildi.


 

 

DHA