200 MİLYON LİRALIK DÖRT FABRİKANIN AÇILIŞINA KATILDI
Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapan Alimar Jeneratör, Ekosinerji ve Trimline'nin yeni fabrikaları ile Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri'nin (BEST) ek üretim tesisi bugün törenle hizmete açıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de açılışa katılarak, önemli mesajlar verdi, kurdele kesip, fabrikalarda incelemelerde bulundu.
'TÜRKİYE HERŞEYE RAĞMEN BÜYÜYOR'
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Balıkesir Sanayi Odası Rona Yırcalı Toplantı Salonu'ndaki açılış ötrenindeki konuşmasında, Türkiye'nin her şeye rağmen büyüdüğünü vurguladı. Bakan Özlü, "Bu yıl birinci çeyrekte büyüme oranı yüzde 4.8'di, sonra revize edildi ve 4.7'ye indi. İkinci çeyrekte yüzde 3.1'di. Üçüncü çeyrekte darbe girişiminin etkisiyle belki beklentiler ölçüsünde bir büyüme olmayacak ama, biz yine de bir büyüme bekliyoruz. Bu yıl da inşallah her ne kadar orta vadeli planda yüzde 3.2'lik bir büyüme tahmin ediyorsak da inşallah bunun üzerinde bir büyüme olur" dedi.
'BÜYÜME ÖZEL SEKTÖR ELİYLE OLMALI'
Ekonominin kamu yatırımlarıyla büyümesinin sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyüme olmayacağını belirten Bakan Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Büyüme, özel sektör eliyle olmalıdır. Bir ülke, özel sektörün yaptığı yatırım, üretim ve ihracatla büyümeli. İnsanların ekmek kapısı, devletten ziyade özel sektör olmalı. Devletin ekonomideki payı, küçülmeli ve özel sektör büyümeli. Bu anlayışımız nedeniyle, özel sektörün önünü açmaya büyük önem veriyoruz. Girişimcilerin ve yatırımcıların önüne turkuvaz halılar seriyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi gündem ne olursa olsun, ekonomi yönetimi olarak, iş ve yatırım ortamını iyileştirecek adımlar atıyoruz. Ekonomi yönetimi olarak, Türkiye'ye inanıyoruz ve güveniyoruz. Bizimle birlikte, yerli ve yabancı yatırımcıların da Türkiye'ye inandığını ve güvendiğini görüyoruz. Bazı kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'ye çok haksız notlar veriyor. Ancak yatırımcılar, onları dikkate almıyor. Yatırımcılar, Türkiye'nin büyük bir potansiyel taşıdığını biliyor."
'TÜRKİYE'Yİ 4'ÜNCÜ SANAYİ DEVRİMİNE HAZIRLIYORUZ'
Türkiye'yi, dünyanın teknoloji merkezlerinden biri haline getirmek istediklerini, ileri teknoloji gerektiren ürünlerin tasarlandığı ve üretildiği bir ülke inşa etmek istediklerini açıklayan Özlü, "Sınai Mülkiyet Kanunu tasarısını yakında TBMM'de yasalaştıracağız. Türkiye'yi 4'üncü sanayi devrimine en iyi şekilde hazırlamak için kamunun ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla bir platform kuracağız. Sanayide akıllı üretim sistemlerini kullanmak için gerekli politika araçlarını, bu platformda belirleyeceğiz" dedi.
'10 BİN KİŞİYE EKMEK KAPISI SAĞLAYACAK'
Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ise törendeki konuşmasında Bakan Özlü'ye seslenirken, "Kırmızı etin, beyaz etin, peynirin, sütün, madenin, rüzgarın ve borun başkentine hoşgeldiniz" dedi. Başkan Uğur, açılışı yapılan dört tesisle ilgili bilgi vererek şöyle konuştu:
"Bu fabrikalar aileleriyle birlikte yaklaşık 10 bin kişiye ekmek kapısı sağlayacak. Balıkesir artık Marmara'nın ve Türkiye'nin parlayan yıldızı haline gelmiştir. Şu an 570 hektarlık organize sanayi bölgemizde yer kalmadı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın katkısıyla 600 hektarlık bir alanı daha kazanıp, OSB'yi büyütmeyi planlıyoruz."
Konuşmaların ardından Bakan Özlü, dört fabrikanın açılışını yaptıktan sonra yine organize sanayi bölgesinde bulunan ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan itfaiye amirliği ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri Binası'nı hizmete açtı.
Bakan Özlü daha sonra toplu olarak açılışı yapılan Alimar Jeneratör, Ekosinerji, Trimline ve BEST fabrikalarını gezdi. Bakan Özlü'ye Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, AK Parti Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan ve AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da eşlik etti.

 

DHA