GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak'ın gözaltına alınmasıyla ilgili, "Teröre kim destek veriyorsa, kim çanak tutuyorsa, kim işbirliği yapıyorsa elbette hesap verebilir. Milletten aldıkları vekaleti kötüye kullanmamaları gerekiyor. Milletten aldığı yetkiyi, terörün emrine vermemeleri gerekiyor" dedi.
Bakan Tüfenkci, İnşaat Yapı Malzemeleri Mobilya Fuarı açılışını yapmak üzere Adıyaman'a geldi. İlk olarak Valiliği ziyaret etti. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Ak Parti milletvekilleri Adnan Boynukara ve İbrahim Halil Fırat ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun eşlik ettiği Tüfenkci'ye, Vali Abdullah Erin tarafından kente ilişkin bilgi verildi.
Burada gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Tüfenkci, Adıyaman'ın gerek sosyolojisi gerekse coğrafi konumu ile parlayan bir yıldız olduğunu söyledi.
TÜRKİYE YATIRIM YAPILABİLİR BİR ÜLKE
Türkiye'nin yatırım yapılabilir bir ülke olduğunu kaydeden Tüfenkci, "Türkiye istikrar ve güvenlik noktasında önemli bir yere sahip. Yeter ki biz birlik ve beraberliğimizi koruyalım, teröre prim vermeyelim. Bölgedeki kalkındırma çabamızı sürdüreceğiz. Vermiş olduğumuz teşvikler ve ilan ettiğimiz cazibe merkezleriyle özellikle Doğu ve Güneydoğu içerisindeki yerlerin topyekun kalkınması ve gelişmesi, terörün orada özellikle ekonomik anlamda istismarına izin vermeyerek, teröre inat bu bölgeleri kalkındıracağız" dedi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak'ın gözaltına alınmasını da değerlendiren Tüfenkci, şunları söyledi:
"Teröre kim destek veriyorsa, kim çanak tutuyorsa, kim işbirliği yapıyorsa elbette hesap verebilir. Milletten aldıkları vekaleti kötüye kullanmamaları gerekiyor. Milletten aldığı yetkiyi, terörün emrine vermemeleri gerekiyor. O noktada ciddi şüpheler vardı ve bu şüphelerin somutlaşmasıyla beraber bu işlem ortaya çıktı. Tabi konu yargıya intikal ettiği için çok şeyler söylemek doğru değil ama şunu söyeyebiliriz; millet hizmet bekliyor. nasıl Adıyaman Belediye Başkanı bu yetkiyle millete hizmet etmesi gerekirken, bu kaynakları bir başka oluşum veya gruba peşkeş çekmeyip veya buraya yapıyorsa, kimsenin de terör örgütüne peşkeş çekme hakkı değildir. Bu tür yollara tevessül edenler de elbette yasalar önünde hesap verecekler. Vermeleri de gerekir. Konu yargıya intikal ettiği için bu kadarla yetinelim."
Tüfenkci, açıklamalarının ardından 'İnşaat ve Yapı Malzemeleri Mobilya Dekorasyon Fuarı' açılışını gerçekleştirdi, stantları dolaştı.

DHA