GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terör örgütleriyle mücadelede hukuk dışına çıkılmayacağını, intikam duygusuyla değil, adaletle hareket edileceğini söyledi. Haksızlığa uğradığını düşünenlere de itiraz yolu açtıklarını kaydeden Bakan Tüfenkci, "Birileri bu işi sulandırıyorsa millete hesap verir, hesabını da sorarız" dedi.
Bakan Tüfenkci, Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü açılışı yapmak üzere geldiği Adıyaman'da ilk olarak Valiliği ziyaret etti. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ile Ak Parti milletvekilleri Adnan Boynukara ve İbrahim Halil Fırat'ın eşlik ettiği Tüfenkci'ye, Vali Abdullah Erin tarafından kente ilişkin bilgi verildi. Valilik Şeref Defteri'ni de imzalayan Bakan Tüfenkci, ardından Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'yu ziyaret edip, Ak Parti İl Başkanlığı'nın Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.
Burada konuşan Tüfenkci, terör örgütleriyle mücadele ederken ülkenin kalkınması için de yatırımların sürdürüleceğini belirtti. Tüfenkci, şöyle dedi:
"Değerli arkadaşlar, biz bu millete ne kadar hizmet etsek az olur. Bu millete gece, gündüz demeden çalışmak farzdır. Türkiye'de herkes 7'den, 70'e birinci sınıf vatandaştır. Herkes hizmetin en iyisine layıktır. Bir yandan FETÖ ve DEAŞ ile mücadele ederken, bir yandan da ülkemizi, ekonomimizi kalkındıracağız, yatırımları yapacağız. Adıyaman'ı büyüteceğiz, Türkiye'yi büyüteceğiz bu terör örgütlerine inat. Bugün de şehitlerimiz var, dün de şehitlerimiz vardı, 15 Temmuz'da da darbeye karşı direnen vatandaşlarımız şehit olmuştu. Bu vesileyle bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Bu şehitlerimizin kanı, suyu hürmetine o hainler başarısız oldular. O hainler hesap verecekler, hesap sormaya devam edeceğiz."
'TERÖRLE MÜCADELE EDERKEN HUKUK DIŞINA ÇIKMAYACAĞIZ'
Terör örgütleriyle mücadelede hukuk dışına çıkılmayacağını söyleyen Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:
"Biz asla ve asla FETÖ'yle mücadele ederken, diğer terör örgütleriyle de mücadele ederken hukuk dışına çıkmayacağız. Asla ve asla intikam duygularıyla değil, adaletin huzurunda bu millete hesap verdireceğiz. Kaçanlar da hesap verecek, yakalananlar da hesap verecek. Birileriyle intikam duygusuyla hareket etmeyeceğiz. Biz adalet duygusu ile hareket edeceğiz. Gerçekten bu işin göbeğinde olan, bu işe bulaşmış olanlar, bunların değirmenine su taşıyanların hesabını göreceğiz. Haksız olduğunu düşünenler, bu hengamede mağdur olduğunu düşünenlere biz itiraz mekanizmalarını geliştirdik. Eğer haksız yere memurluktan atıldığını düşünenler, yargılandığını düşünenler, başvuracakları mercileri belirttik. İtiraz süresi de koymadık. Bu işi sulandırmadan yaptık. Bu işi oldu, bittiye getirmeden yaptık."
'EL KONULAN ŞİRKETLERİ MİLLETE SATACAĞIZ'
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında el konulan şirketlerin, millete devredilip satışa sunulacağını kaydeden Tüfenkci, şöyle konuştu:
"Bizim işimiz şirketlerle değil, o şirketlerle finans sağlayanlarla. Dolayısıyla o şirketleri milletin malı olduğuna inanıyoruz. Orada çalışanlara da hiçbir şekilde dokunmuyoruz. Yine işlerine devam ediyorlar. Yine belli bir zaman sonra millete devredip satıp çıkacağız. Bu noktada TMSF'yi devreye soktuk. İntikam hissiyle değil, kılıkırk yararak, inceleyip yapıyoruz. Birileri bu işi savsaklıyorsa, birileri bunu sulandırıyorsa millete hesap verir, hesabını da sorarız."
Bakan Tüfenkci, buradaki konuşmasının ardından Ticaret ve Sanayi Odası'nda bulunan Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü'nün açılışını yaptığı binayı gezdi.

DHA