MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, tedavi gördüğü hastanede  67 yaşında yaşamını yitiren eski Sivas Belediyesi Başkanı Osman Seçilmiş'in cenaze törenine katıldı.
Sivas Belediyesi ve Sivasspor Kulübü eski başkanı Osman Seçilmiş, parkinson hastalığı nedeniyle kentteki bir özel hastanede tedavi görürken bugün sabaha karşı 02.30'da yaşamını yitirdi. Evli ve 3 çocuk babası Seçilmiş için 1995-2004 yılları arasında başkanlık yaptığı Sivas Belediyesi önünde tören düzenlendi. Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve bazı il protokol üyelerinin katıldığı törende Kuran okunarak dua edildi. Burada konuşan Başkan Aydın, "Bu dünyaya geliş amacımızı rabbimizin rızasını kazanmak. İnsanlara, topluma faydalı olmak. Ne mutlu ki Osman Seçilmiş başkanımız bu şerefe insanlardan birisiydi" dedi.
Seçilmiş'in cenazesi tören sonrası vatandaşların omzunda Tarihi Ulu Camii'ne getirildi. İkindi namazının ardından İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan'ın kıldırdığı cenaze namazına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Habip Soluk, Sivasspor Kulüp Başkanı Vekili Erdal Sarılar, Sivasspor Teknik Direktörü Osman Özköylü ve futbolcular ile çok sayıda vatandaş katıldı. Seçilmiş'in cenazesi daha sonra Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DHA