ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'de 3 köprülü kavşağın temel atma törenine katıldı.
Mersin ve Adana arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen ve 120 milyon TL maliyeti olan 'Mersin-Adana Devlet Yolu'nun ilk ayağını oluşturan Liman, Hal ve Bekirde Köprülü Kavşakları için temel atma töreni düzenlendi. 7,7 kilometrelik ilk bölümün 2017 sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılacağı açıklanan kavşakların temel atma töreninde konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, terör örgütlerine geçit vermeyeceklerini söyledi.
"TRAFİK KEŞMEKEŞİNE SON VERİYORUZ"
Üst aklın ve terör örgütlerinin Türkiye üzerine yaptığı hesapların tamamının millet ve devletin boşa çıkaracağını belirten Elvan, şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, gerekirse yurtiçinde de yurtdışında da inlerine girilir, hesap sorulur. Hainlere, iş birlikçilerine, yurtdışında ASALA'nın rolünü üstlenmeye çalışan FETÖ haşhaşilerine, bölücülere, yıkıcılara, eli kanlı terör örgütüne fırsat vermeyeceğiz. Bugün temelini attığımız bu hizmetle, Mersin'in tıkanan damarlarını açıyoruz. Mersin Adana yoluna yallah bismillah diyoruz. Trafik keşmekeşine son veriyoruz. Limanı, serbest bölgesini ve hali rahatlatıyoruz. 4'ü transit 8 şerit bu yolla 120 Milyon lira yatırım yaparak Mersin'i özlediği hizmetlerden birine kavuşturuyoruz. Mersin'de 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra ihalesi yapılan ve yapımına başlanan toplam proje tutarı 2 milyar 920 milyon TL."
"15 TEMMUZ VE GEZİ OLAYLARININ ANLAMI BU"
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise 15 Temmuz da dahil olmak üzere Türkiye'de birtakım olaylar yaşandığını ve bu olayların bir anlamı olduğunu kaydederek şöyle konuştu:
"Daha yapacak işleri var, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Osman Gazi Köprüsü ile, Marmaray projesi ile, yüksek hızlı trenler ile yetinmiyorlar. Yüksek hızlı treni Mersin'e götürmekten, trenlerle Mersin'i Adana üzerinden Gaziantep'e bağlamaktan bahsediyorlar. Bölünmüş yollarla, otoyollarla Akdeniz sahil yolunu bitirip Antalya'ya hızlı erişimi ülkemizin doğusuna, Mersin'den Ankara'ya kadar tamamlanacak Niğde Otoyolu da dahil birçok otoyoldan bahsediyorlar. Bunlar çok oldular, Türkiye olarak dünyadaki büyük pastaya ortak olmaya başladılar dedikleri için yolumuzu kesmeye çalışıyorlar. 15 Temmuz'un, gezi olaylarının, 17-25 Aralık'ın anlamı bu."
"HAVALİMANININ ALTYAPI İHALESİ ONAYLANDI"
Kentin turizmi ve ticareti için hayati öneme sahip Çukurova Havalimanı ve Taşucu Limanı çalışmalarında, son durum hakkında da bilgi veren Arslan, "Çukurova Havalimanı Mersin için önemli. 2 gün önce DHMİ Yönetim Kurulu ihalenin sonucunu onayladı. 218 milyon liraya Çukurova Havalimanı'nın altyapı ihalesinin kararını onayladı. Mersin'e hayırlı olsun. Taşucu Limanı ile ilgili bir çok sıkıntılar yaşandı ama şimdi aşıldı. Geldiğimiz nokta, Taşucu Limanı'nda her türlü yük hareketinin olabileceği, her türlü denizcilik işlemlerinin yapılabileceği aşamaya getirdik. Limanı aktif hale getireceğiz ki bölgemize yeni bir katma değer oluşturabilelim" diye konuştu.
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, siyasi parti temsilcileri ve davetlilerin katıldığı törende konuşmaların ardından kavşakların temeli atıldı.

DHA