MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sivas'a yapılan ve yapılacak olan 325 milyon lira değerindeki 37 tesisin temel atma ve açılış törenine katılmak üzere kente geldi.
Öğlenden sonra özel uçakla kente gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'nda Vali Davut Gül, AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Habip Soluk, Belediye Başkanı Sami Aydın ve il protokol üyeleri tarafından karşılandı.
Bakan Yılmaz ve Eroğlu, temel atma ve açılış törenleri öncesi Devlet Su İşleri (DSİ) 19'uncu Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısına katıldı. Burada konuşan Bakan Yılmaz, Sivas'a yapılan çalışmalarla birlikte kentteki göçün durduğunu belirterek, "Toprak suyla birleşince bereket olur. Bereket olunca çiftçimiz zenginleşir. Çiftçimiz ve köylümüz zengin olursa köyden kente göçü durdururuz. Bu yatırımlar gerçekten çok önemli" dedi.
Ardından tesislerin Sivas'a hayırlı olmasını dileyen Bakan Yılmaz, "Bu tesislerin yapıldığı yerdeki halkımız, refaha huzura kavuşacak. Bizim gayemiz yoksulluğu azaltmak. Yoksulluğu azaltmanın yolu da köylünün eline geçen geliri artırmak. Bu da Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın kırsal alanda yapacağı sulama tesisi, baraj ve göletlerle mümkün" diye konuştu.
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ise, bakanlığının kente yapılan ve yapılacak yatırımlarda değinerek, "7 baraj, 9 gölet, 12 sulama tesisi, 8 tane taşkın koruma tesisi bir de muazzam bir ağaçlandırma seferberliği yapıyoruz. 325 milyon liralık yatırımlarla yaklaşık 100 bin dekar arazi sulanacak. Su sıkıntısı olmasın diye 57 milyon metre küp su da burada depolanacak. Ayrıca 6 mahalle ve 12 köy de taşkınlardan korunacak" dedi.
Bakan Yılmaz ve Eroğlu basına kapalı olarak devam eden toplantı sonrası Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde düzenlenen temel atma ve açılış törenine geçti.

DHA